Autor Entitats
11 Març 2015 a 12:00

Endesa gestiona els residus als vallesos durant el 2014

Els tractaments dels materials es fa als magatzems de l’empresa

Gestió de residus d'Endesa

Gestió de residus d’Endesa // Imatge cedida per Endesa

L’empresa Endesa va retirar, tractar i gestionar un total de 1.346 tones de residus al Vallès Occidental i Oriental durant el passat 2014. Les deixalles eren de tot tipus, derivades de diferents obres de manteniment i de millora de la xarxa elèctrica que la companyia realitza a aquestes comarques. Aquesta mesura és conseqüència del Sistema de Gestió Ambiental de la companyia.

Del total de material processat, 1.011 tones són de ferralla, aïlladors, runa, cablejat elèctric, comptadors mecànics, pals de formigó, paper i plàstics, entre d’altres, mentre que al voltant de 335 tones corresponen a residus especials, com oli aïllant, bateries, emulsions d’aigua amb oli i transformadors. El tractament de bona part d’aquests residus s’ha dut a terme en instal·lacions específiques que la companyia té habilitades a tal efecte.

Les infraestructures estan equipades amb un seguit de compartiments amb contenidors específics degudament etiquetats d’acord amb la naturalesa de cada residu, a més d’un magatzem tancat per a residus especials. Els residus es lliuren als corresponents gestors especialitzats per al seu aprofitament o la seva eliminació controlada quan no és possible la seva reutilització, apostant per la sostenibilitat.

Switch to mobile version