Autor Cultura
31 Març 2015 a 12:00

Els Saballuts alcen un pilar de 4 a la inauguració de les obres del Museu Casteller

Vol convertir-se en “la casa de tots els castellers”

El pilar dels Saballuts a la inauguració de les obres del Museu Casteller // Imatge cedida pels Castellers de Sabadell

El pilar dels Saballuts a la inauguració de les obres del Museu Casteller // Imatge cedida pels Castellers de Sabadell

El passat divendres, la plaça del Blat de Valls es va omplir de camises castelleres, entre elles, la verda dels Saballuts, en un acte simbòlic que servia per donar inici a les obres del Museu Casteller de Catalunya.

L’acte no oficial va estar carregat de simbolisme, i finalment va ser dirigit al públic i als castellers presents, ja que en motiu de la catàstrofe aèria als Alps, els parlaments oficials de les autoritats i l’assistènci del President de la Generalitat, Artur Mas, van ser cancel·lats.

L’acte va ser conduït pel periodista Xavier Grasset, que va fer un emotiu discurs sobre els valors del món casteller, i va fer pujar tots els presidents i presidentes i enxanetes de les quaranta-tres colles que van assistir a la inauguració de les obres. A l’escenari hi havia el primer fonament del museu, una urna on les enxanetes van dipositar els noranta-cinc escuts de les colles castelleres de Catalunya, una faixa i un mocador.

Després d’un emotiu minut de silenci en memòria de les víctimes de l’avió sinistrat als Alps, que expressava el condol i la solidaritat des del món casteller, el grup de grallers Bufalodre de Valls va tocar l’himne nacional, els Segadors, i tot seguit es van aixecar trenta-quatre pilars de salutació simultanis, deixant una imatge per al record.

Per finalitzar la trobada, la companyia Sacude va realitzar un espectacle aeri acompanyat d’un vídeo ple d’imatges castelleres.

El Museu Casteller és un projecte que, després de 30 anys de negociacions, es convertirà en una realitat i pretén esdevenir “la casa de tots els castellers”.

Switch to mobile version