Autor Societat
18 Març 2015 a 12:00

El riu Ripoll comptarà amb una nova passera fixa per a vianants a Castellar del Vallès

El pont es troba al pas pel Molí d’en Busquets

Les obres de la passera sobre el Riu Ripoll // Imatge cedida per l'Ajuntament de Castellar del Vallès

Les obres de la passera sobre el Riu Ripoll // Imatge cedida per l’Ajuntament de Castellar del Vallès

El riu Ripoll, al seu pas pel Molí d’en Busquets, comptarà amb una nova passera fixa per a vianants a partir de finals de març. Els treballs de construcció de la nova passera, que van començar el passat 9 de març, els està duent a terme l’empresa CIPO, sota la direcció dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

L’actuació consisteix en la construcció de 28 pilarets de formigó armat de 30 cm de diàmetre i 35 cm d’alçada i un amb el mateix diàmetre i 17,5 cm d’alçada. Aquestes elements, que tenen una separació entre eixos de 80 cm, s’ancoren a la llosa de pedra existent a la llera del riu, d’uns 23 metres de llargada aproximadament.

També s’ha ampliat un tram del gual per poder conservar l’amplada necessària per garantir el pas de vehicles i, a més, durant aquesta setmana les obres continuaran amb la col·locació d’un paviment de formigó que ajudarà a enllaçar el gual amb el camí del riu. L’actuació es completarà amb la col·locació de dos rètols informatius de zona inundable.

Cal tenir en compte que, a causa de les obres, durant aquesta setmana (del 17 al 20 de març, ambdós inclosos) es tallarà el pas als vehicles al gual del Molí d’en Busquets. Mentre durin les obres s’habilitarà un pas alternatiu per a vianants i ciclistes.

La primera passera del Molí d’en Busquets es va construir aigües avall l’any 2006. Dos anys més tard la construcció es va ampliar a causa d’un canvi de morfologia del riu. Les intenses pluges que van caure els anys 2010 i 2011 van acabar malmetent aquesta passera, que ara s’està construint aigües amunt del gual existent perquè l’amplada del riu és menys variable.

Projecte d’arranjament de la xarxa de camins de l’entorn del riu Ripoll

Aquests treballs, que tenen un cost de 24.387 euros, formen part del Projecte d’arranjament de la xarxa de camins de l’entorn del riu Ripoll, que s’executa a partir d’un conveni signat entre els municipis riberencs: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell i Castellar del Vallès, i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental. Les obres incloses en aquest projecte compten amb una subvenció del 95% del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2008-2011 de la Generalitat i amb una aportació dels municipis del 5%.

Val a dir que fins al moment ja s’han dut a terme les actuacions previstes a Montcada i Reixac, Ripollet i Barberà del Vallès. Un cop acabin els treballs a Castellar, es continuarà amb la proposta prevista a Sabadell.

Switch to mobile version