Autor Entitats
28 Març 2015 a 16:00

El COCARMI denuncia els impagaments de la Generalitat

Les entitats de persones amb discapacitat s’ofeguen a Catalunya

COCARMI

El COCARMI ha tornar a reclamar a la Generalitat un calendari de pagament // Imatge cedida pel COCARMI

El COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, en què li recorda la greu situació financera que arrosseguen les entitats i les persones amb discapacitat des que esclatà la crisi, i reclamant un calendari de pagament dels serveis de titularitat pública que ofereixen les entitats socials, com ara centres de dia, centres ocupacionals, llars residències o serveis d’inserció laboral, entre d’altres.

En la mateixa el COCARMI apunta que és necessari que es normalitzi la situació i que, per tant, les entitats tinguin assegurat el finançament dels serveis per poder recuperar els ponts de diàleg amb el Govern.

El màxim representant del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya, ja va denunciar el passat mes d’octubre aquesta situació quan es va anunciar un nou ajornament parcial dels pagaments que posava en risc la qualitat dels servei i fins i tot, podia dur al tancament d’entitats.

Segons l’entitat, en els darrers mesos la situació ha empitjorat notablement i la incertesa sobre els recursos disponibles dificulta el pagament de salaris, la continuïtat de professionals especialitzats, la negociació amb proveïdors o, fins i tot, de disposar de serveis bàsics.Així mateix, també han quedat afectats els programes i serveis vinculats a determinades subvencions que es renoven periòdicament.

Tota aquesta situació ha estat el motiu que ha provocat la negativa del COCARMI a participar aquesta setmana en el Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), l’òrgan format per la Generalitat, les administracions locals i els representants del sector per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Switch to mobile version