Autor Societat
17 Març 2015 a 09:00

Disminueixen els estereotips de gènere en els anuncis de joguines

Ho mostra un estudi elaborat pel CAC

Joguines

Joguines // Imatge de Xarxa-omnia.org

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha elaborat l’”Informe sobre els estereotips de gènere en la publicitat de joguines durant la campanya de Nadal 2013-2014”, en què demostra que els estereotips de gènere en els anuncis de joguines emesos per televisió han disminuït. El 38,2% dels anuncis de la campanya d’aquest any contenien estereotips de gènere, sent la xifra més baixa des del 2001.

L’Informe analitza la presència d’estereotips de gènere en la campanya publicitària de joguines emesa entre l’1 de novembre de 2014 i el 6 de gener de 2015. Els prestadors de televisió analitzats van ser TV3, el Super3/33 i 8tv. El CAC va analitzar un total de 254 formes publicitàries, un 79,5% dels quals es van localitzar al Super3/33. Comparant amb l’estudi també realitzat pel CAC al 2001, s’observa que el pic màxim d’estereotips de gènere es va produir a la campanya de Nadal 2004-2005 (50,4% sobre el total de les formes publicitàries).

Els resultats de l’estudi es van notificar a la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya, la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, l’Associació Empresarial de Publicitat, el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, l’Asociación Española de Fabricantes de Juguetes, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i 8tv. D’aquesta manera, el CAC s’adreçava als fabricants de joguines i als publicistes per demanar-los una imatge més igualitària

Aquesta tramesa s’afegeix a la declaració aprovada pel CAC a l’abril de 2013, on s’assenyalava que la legislació estableix que els missatges publicitaris en general, i els destinats als menors en particular, han de transmetre una imatge igualitària, plural i no estereotipada de dones i homes, i que la publicitat de joguines adreçada a infants i a adolescents ha de fomentar les joguines no sexistes.

Switch to mobile version