Autor Cultura
27 Març 2015 a 13:00

Cicle de concerts al Mirador del Museu del Gas durant el mes d’abril

Creat per la Fundació Gas Natural Fenosa i Sabadell Sona Jove

museu del gas

Presentació del cicle de concerts al mirador del Museu del Gas // Imatge cedida per Fundació Gas Natural Fenosa

Ahir la Fundació Gas Natural Fenosa va presentar una iniciativa que pretén apropar la seva programació a nous públics més joves. Es tracta del cicle de concerts Els vermuts de l’Embassa’t al Mirador del Museu del Gas, que tindrà lloc els matins de diumenge del proper mes d’abril al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, a Sabadell.

Segons va manifestar la directora del Museu del Gas, Eva Buch, “es tracta de noves generacions que reclamen una participació activa en els espais museístics contemporanis i que volem que trobin el seu lloc al Museu del Gas”.

Per la seva banda, Arnau Solsona, president de Sabadell Sona Jove, l’altre organitzadora de cicle, va fer una crida a la col·laboració entre entitats per acostar la cultura als joves, perquè, tal com va afirmar “propostes com aquestes no es podrien dur a terme sense la participació conjunta entre entitats de la ciutat. Amb aquest tipus d’esdeveniments dinamitzem el moviment cultural, proposem una oferta nova, amable i diferent; i donem l’oportunitat als que s’obren camí en el circuït musical”. A l’acte de presentació també hi va assistir al cantant sabadellenca Lu Rois.

Aquest cicle oferirà propostes musicals emergents de Catalunya amb una programació centrada en artistes femenines, cantautores que s’encaminen a l’experimental, l’electrònica, el dream pop o el rock més salvatge. Cada sessió dominical presentarà dues veus en diàleg de la mà d’un periodista musical, que introduirà els artistes i la proposta.

El programa previst del cicle comptarà amb les actuacions musicals de Judit Neddermann i Lu Rois, amb el periodista Pere Mas (diumenge 12 d’abril, a les 12 h); Núria Graham i Nuu, amb el periodista Bruno Sokolowicz (diumenge 19 d’abril, a les 12 h); i Wind Atlas i Rombo, amb la periodista Júlia Bertran (diumenge 26 d’abril, a les 12 h). Es poden adquirir les entrades per internet i a la Fundació Gas Natural Fenosa una hora abans de l’inici de l’espectacle. El preu d’entrada serà de 5 euros amb consumició inclosa.

Des de la seva fundació a l’any 1992, la Fundació Gas Natural Fenosa promou activitats culturals dirigides a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector.

Per la seva part, Sabadell Sona Jove va néixer amb la clara vocació de projectar artistes i promoure l’escena musical emergent a la ciutat de Sabadell. És per això que l’any 2009 l’associació impulsa la primera edició de l’EMBASSA’T (Festival Independent del Vallès), una cita ja consolidada en el calendari de festivals musicals a Catalunya.

Switch to mobile version