Autor Política
18 Març 2015 a 16:30

Carles Rossinyol conversa sobre el món cultural català amb el conseller Mascarell

El projecte cultural passa per facilitar les coses als creadors

Carles Rossinyol i Ferran Mascarell conversen sobre la cultura // Foto: Joan Murcia

Carles Rossinyol i Ferran Mascarell conversen sobre la cultura // Foto: Joan Murcia

Ahir a la tarda, l’alcaldable de CiU i el conseller de CulturaFerran Mascarell, van oferir a l’Espai Àgora de Sabadell un col·loqui sobre cultura i ciutadania, en què van reflexionar sobre l’aparent contradicció que viuen el món cultural català i sabadellenc, ja que tenen talent i iniciativa, però s’enfronten a una gran crisi del sector sense rebre resposta de l’administració.

Rossinyol va agrair la presència de Mascarell, ja que “qui millor que ell per donar-nos una perspectiva global, a nivell català, de la situació del món de la cultura“, va dir abans de començar l’acte. Per la seva banda, el Conseller va manifestar estar molt satisfet de poder assistir al col·loqui, ja que, des del seu punt de vista, “el nostre país s’ha anat construint sobre la base de dues constants: per una banda, els creadors – la creativitat, el talent individiaul – i l’altra, la col·laboració dels Ajuntaments“. També va expressar que Sabadell, des del punt de vista patrimonial i dels valors, té molt patrimoni a aportar. “Sabadell pot aportar la dimensió de la cultura dels valors, és a dir, l’aportació de Sabadell al nostre món industrial, al teixit associatiu, als valors de l’emprenedoria; i això ha de continuar essent així“, va afegir Mascarell.

Rossinyol va manifestar la seva voluntat de donar a tots els sabadellencs la oportunitat, els ajuts i les facilitats perquè puguin desenvolupar el seu talent, tot remarcant que hi havia un gran ventall de disciplines culturals amb presència a la ciutat de Sabadell.

La feina de l’administració ha de ser facilitar la feina de les entitats i assegurar que qui es vol expressar ho pugui fer”, va explicar Rossinyol. Mascarell, per la seva banda coincidia amb l’alcaldable de CiU a Sabadell: “l’administració mai fa cultura, el que ha de fer l’administració és crear estructures d’oportunitat perquè el talent tingui l’oportunitat d’imaginar”.

En aquest sentit, Rossinyol va detallar algunes de les propostes de Convergència i Unió en aquest àmbit: “Les ajudes directes depenen del moment econòmic, però l’Ajuntament disposa de molts espais, i aquesta és una de les principals necessitats del món cultural“. L’alcaldable també va explicar la proposta de crear una oficina municipal de suport a les entitats que les ajudi en els seus tràmits administratius.

L’alcaldable també va fer èmfasi en l’oportunitat que suposa per al món cultural el protagonisme mundial de la ciutat de Barcelona: “Des de l’àrea metropolitana recelem de la potència de Barcelona però ho hem de veure com una oportunitat de globalitzar-nos, si a Sabadell creem una cultura de gran qualitat podrem la portem portar al món a través de Barcelona“, va assegurar Rossinyol.

Per la seva banda, Ferran Mascarell va destacar que ja existeix una gran oferta cultural de qualitat fora de la capital, i que, en aquest sentit, el país ja fa anys que és multicèntric. “Si no hem estat capaços de desenvolupar el grandíssim potencial cultural que tenen les ciutats del país és perquè ens manquen les estructures d’Estat necessàries“, va afirmar.

Switch to mobile version