Autor Sanitat
22 Març 2015 a 14:00

AVENÇ, la nova guia d’autoavaluació del Consell Consultiu de Pacients de Catalunya

Pretén millorar la gestió de les entitats de pacients

Imatge de la segona jornada del Consell Consultiu de Pacients // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Imatge de la segona jornada del Consell Consultiu de Pacients // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Aquest dimecres, en un acte inaugurat per la directora d’Ordenació i Regulació Sanitàries, Roser Vallès, el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya (CCPC) va presentar el projecte AVENÇ, una guia d’autoavaluació per a la millora de la qualitat en la gestió de les entitats de pacients catalanes.

La nova guia es desglossa en 25 criteris agrupats en cinc àrees de treball que contenen un total de 125 indicadors qualitatius. Per la seva banda, cada criteri es desplega en cinc indicadors d’elecció múltiple que segueixen una lògica progressiva.

Roser Vallès va destacar que una de les característiques més importants d’AVENÇ és que és aplicable a tot tipus d’organitzacions, perquè “és realista i està adaptada al nostre entorn”. En la mateixa línia es va expressar la presidenta de l’Associació GAMIS, Júlia Górriz, qui va assegurar que l’autoavaluació “ens ha ajudat a definir prioritats i introduir aspectes de millora”.

El CCPC, per mitjà d’un consell tècnic integrat per onze entitats de pacients de Catalunya i experts en qualitat del CatSalut, ha concretat en aquesta nova guia el treball d’anàlisi del sector que ha realitzat al llarg de l’últim any.

A partir d’aquest mes el Consell inicia una prova pilot per tal de facilitar el procés d’autoavaluació de les entitats. Realitzarà sessions de formació sobre el projecte AVENÇ a tots els territoris i, a més a més, engega un servei d’acompanyament per a les associacions que ho desitgin.

Switch to mobile version