Autor Societat
21 Març 2015 a 13:30

Aigües Sabadell garanteix el subministrament a totes les famílies en risc d’exclusió

 Diumenge 26 se celebra la II Cursa solidària CASSARunners

Atenció al client d'Aigües de Sabadell // Imatge cedida per Aigües de Sabadell

Atenció al client d’Aigües de Sabadell // Imatge cedida per Aigües de Sabadell

El Fons de Solidaritat d’Aigües Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell ha permès al 2014 eximir del pagament del consum d’aigua de més de 1.300 famílies en risc d’exclusió. Amb el programa ‘Al costat de les persones’ es potencia el compromís social de la companyia i la proximitat amb la societat sabadellenca.

Des de fa un any, Aigües Sabadell (grup CASSA) està portant a terme un programa global d’accions que, a més de posar el client al centre de les seves decisions, potencia el compromís social de la companyia sabadellenca. El Fons de Solidaritat, constituït amb l’Ajuntament de Sabadell, és una de les principals actuacions, que ha permès que cap persona en risc d’exclusió social s’hagi quedat sense subministrament d’aigua al 2014 per no poder fer front a la factura de l’aigua.

Som conscients de les dificultats que moltes persones estan patint en l’actualitat i, en aquest sentit, la nostra prioritat és facilitar l’accés a l’aigua a tota la comunitat’, afirma Enric Blasco, president del Grup CASSA. Només al 2014, més de 1.350 llars sabadellenques, equivalents a més de 3.500 persones, s’han beneficiat d’aquest Fons de Solidaritat per finançar el seu consum d’aigua.

Aigües Sabadell destina al Fons Social del 2014 la quantitat de 79.000 €, quasi triplicant l’aportació del 2013.

Aigües Sabadell destina al Fons Social del 2014 la quantitat de 79.000 €, quasi triplicant l’aportació del 2013.

Aquesta mesura es porta a terme en coordinació amb l’Ajuntament de Sabadell. Són els Serveis Socials qui valoren i acrediten el dret a la bonificació, prèvia presentació de la documentació pertinent. Concretament, l’ajut va destinat a rebuts ja emesos de contractes d’ús domèstic i habitatges habituals. Així, cap usuari a qui prèviament Serveis Socials de l’Ajuntament hagi acreditat amb dificultats econòmiques, no patirà cap tall en el subministrament d’aigua. ‘

Cal destacar la bona entesa i coordinació en aquest camp entre Serveis Socials i Aigües Sabadell’, afirma Marta Farrés, Regidora d’Habitatge i Serveis Socials. ‘La companyia d’aigües i l’Ajuntament tenim la mateixa prioritat: que cap família que no pugui pagar l’aigua degut a la seva situació econòmica es quedi sense subministrament. I les dues parts som conscients de l’agilitat i eficiència que es requereix en aquestes situacions per minimitzar el patiment de les famílies en risc d’exclusió’, afegeix Farrés.

Aigües Sabadell explica les bonificacions socials en el marc del programa ‘Al costat de les persones’

La companyia d’aigües està portant a terme un conjunt d’actuacions per donar a conèixer les bonificacions socials i la manera de tramitar-les. ‘Hem detectat la necessitat de fer arribar a qui més pateix tots els ajuts i bonificacions disponibles que garanteixen el seu accés a l’aigua’, indica Juan Vicente Ivorra. D’aquesta manera, en el programa ‘Al costat de les persones’, s’ha editat un tríptic informatiu que explica les principals bonificacions disponibles, les persones que es poden beneficiar i la manera de tramitar-les: l’ampliació de trams per a famílies nombroses, el cànon social per a pensionistes o aturats o el Fons de Solidaritat per a persones amb vulnerabilitat econòmica. Des de fa unes setmanes, Aigües Sabadell està explicant, de primera mà, aquestes actuacions als Consells de Districte de Sabadell. ‘Per a nosaltres, estar al costat de les persones és potenciar la proximitat, escoltar els problemes dels nostres veïns i veïnes i proposar solucions que minimitzin el seu patiment’, sentencia Ivorra.

La CASSARunners: un nou gest en el compromís amb les persones

 cursa solidària CASSARunners, a favor del Rebost Solidari de Sabadell cursa solidària CASSARunners, a favor del Rebost Solidari de Sabadell

cursa solidària CASSARunners, a favor del Rebost Solidari de Sabadell

En paral·lel, i en el marc de programa de potenciació del voluntariat de la companyia, els treballadors d’Aigües Sabadell organitzen per segon cop la cursa solidària CASSARunners, a favor del Rebost Solidari de Sabadell. En l’anterior edició, que es va celebrar l’any passat, es van recaptar quasi 2.000 € que es van lliurar a l’ONG. Diumenge 26 d’abril tindrà lloc al parc Catalunya de Sabadell la segona edició d’aquesta iniciativa solidària i els treballadors de CASSA esperen poder incrementar la recaptació. Les inscripcions, tant per a les persones que vulguin córrer (5 quilòmetres) com aquelles que simplement tinguin la intenció d’ajudar econòmicament en la causa, es poden fer de manera on-line al web.  I per primer cop, la CASSARunners tindrà també una prova infantil, de 900 metres, que tindrà lloc el mateix dia a les 10:30h. En aquest cas, la prova és totalment gratuïta.

Switch to mobile version