Autor Política
28 Febrer 2015 a 14:30

Rossinyol: “Prendrem totes les mesures que siguin a les nostres mans per crear ocupació”

CiU vol estudiar com fer més atractius els polígons industrials

Carles Rossinyol i Vidal Cap de llista de CiU i els regidors Toni Font, Josep  Beltran,  Rosa  Roig // Imatge cedida per CIU Sabadell

Carles Rossinyol i Vidal
Cap de llista de CiU i els regidors Toni Font, Josep Beltran, Rosa Roig // Imatge cedida per CIU Sabadell

L’alcaldable de CiU, Carles Rossinyol, ha avançat algunes de les seves propostes per fomentar l’ocupació i que s’integren en un pla global per portar activitat econòmica i llocs de treball a Sabadell. “No hi ha cap mesura màgica per solucionar el problema de l’atur però petites decisions estratègiques acaben sumant i millorant la situació dels ciutadans, a les ciutats com Sant Cugat o Barcelona que apliquen aquest tipus de polítiques els va millor”, ha explicat Rossinyol.

Una de les mesures serà aplicar totes les bonificacions fiscals que la llei permeti vinculades a la creació de llocs de treball. “A això ens referim quan parlem de posar l’economia al servei de les persones, perquè ajudant a les empreses a contractar tothom en surt beneficiat”, ha assegurat l’alcaldable. En aquest sentit, també es donarà suport als autònoms en la contractació dels seus primers treballadors assalariats.

Una altra de les intencions de CiU és incidir en l’entramat burocràtic de l’Ajuntament. Així, es pretén simplificar les gestions davant el consistori i consolidar la finestreta única per a tots els tràmits de les empreses. Per Rossinyol, “l’objectiu és que l’Ajuntament sigui el facilitador i no l’interruptor dels projectes de les persones”.

CiU també es compromet a crear una web o un punt d’informació on es recullin tots els ajuts a l’emprenedoria que es presten des de les administracions i les entitats, ja que hi ha molts petits empresaris que no hi tenen accés per manca d’informació.

Un altre objectiu de la formació és estudiar com fer més atractius els polígons industrials de la ciutat, que estan mig buits. Amb aquest objectiu, proposa la creació de col·laboracions entre centres de formació, empreses privades i l’administració.

Pel que fa als serveis a les persones desocupades, CiU considera que caldria crear plans específics per als col·lectius més afectats, com els joves, les persones grans i els discapacitats. A més, CiU es proposa dissenyar els plans de formació de l’Ajuntament en funció de les necessitats de les empreses locals.

“Aquestes són només algunes de les mesures que ens proposem aplicar en el proper mandat si tenim l’oportunitat de governar, el que volem és que Sabadell sigui atractiu perquè hi passin coses: s’hi instal·lin empreses, s’hi facin congressos i trobades, etc. perquè al final aquesta és la manera de què la gent trobi feina a la ciutat”, ha explicat Rossinyol.

Switch to mobile version