Autor Política
26 Febrer 2015 a 10:30

Rossinyol: “Ens ho han dit ben clar, el camí del dret a decidir són les eleccions”

El candidat de CiU lamenta la sentència del TC

carles rossinyol

Carles Rossinyol (dreta) va lamenar la sentència del TC // Foto: Joan Murcia

El candidat de CiU a l’alcaldia de Sabadell en les properes eleccions municipals, Carles Rossinyol, va sortir ahir al pas de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha declarat nul·la la convocatòria original del 9N i parcialment inconstitucional la llei de consultes, assegurant que “nosaltres hem fet tot el que era a les nostres mans per fer un referèndum o una consulta tolerada, però la resposta ha estat un cop de porta cada vegada, això demostra que el camí són les eleccions del 27-S, no és la solució ideal, però és la que tenim”.

Per l’alcaldable de CiU el posicionament del TC avala l’aposta per fer la consulta a través de les eleccions al parlament, i en aquest sentit va afirmar que “l’Estat no ens permet ni tan sols preguntar als catalans sobre el seu futur polític, però nosaltres no podem renunciar a saber què vol la gent, el 27-S és el camí legal i democràtic que ens queda i aquesta situació posa de manifest encara amb més força la necessitat d’una llista única per reforçar-ne el caràcter plebiscitari”.

Carles Rossinyol també va mostrar-se esperançat que el TC respecti el procés participatiu que es va fer finalment el 9N, acte sobre el qual encara no s’ha pronunciat. “Esperem que no creguin que poden fer veure que no va passar res, perquè la realitat és que 2’3 milions de persones van deixar ben clar que tenen dret a decidir”, va concloure.

Switch to mobile version