Autor Cultura
2 Febrer 2015 a 15:30

L’Esbart Sabadell Dansaire presenta un doble CD amb 95 Danses Catalanes

Es faran dues presentacions, a Sabadell i a Barcelona

Esbart Sabadell Dansaire // Imarge del web de l'Esbart Sabadell Dansaire

Esbart Sabadell Dansaire // Imarge del web de l’Esbart Sabadell Dansaire

95 Danses Catalanes” és un doble CD, interpretat al piano per Joan Valor amb harmonitzacions del mestre Manuel Oltra. Molts d’aquests  balls i danses, són  harmonitzacions senzilles per a piano, però escrites i posades al pentagrama amb l’habilitat i el mestratge que només saben fer els grans músics com és Oltra. També són unes interpretacions excel·lents de Joan Valor,  respectant els tempos dels balls,  però amb la llibertat  per a expressar tota la sensibilitat o la força que la partitura i el sentit que cada ball requereix.

En aquest doble treball hi ha exemples de molts tipus de balls tradicionals: des de bolangeres a balls plans, passant per espunyolets, balls cerdans, ballets de déu, contrapassos, patatufs i danses diverses. Fins i tot hi ha exemples de jotes o balls vuitcentistes.

Jordi Gonzalez Carbó, president de l’Esbart Sabadell Dansaire, presentarà aquest treball el pròxim dijous, 12 de febrer de 2015, a les 7 del vespre a la Sala d’Actes de la Fundació Bosch i Cardellach, situada al carrer de la Indústria, 18 de Sabadell. I també el següent dijous, 19 de febrer de 2015, a les 7 del vespre es farà una segona presentació del treball  a Jorquera Pianos, S.A. Carrer de Ferran Agulló, 10 de la ciutat de Barcelona.

Aquestes “95 Danses Catalanes” reflecteixen molt bé el tarannà de l’Esbart Sabadell Dansaire i, segons ells, també són un reflex de la seva manera de ser com a persones i com a  poble. Una música i una dansa que tenen valor patrimonial només quan s’interpreten tal com són, sense afegir-hi ni treure’n res.

L’Esbart Sabadell Dansaire és una entitat dedicada a la recerca, ensenyament i difusió de les danses tradicionals dels Països Catalans. Des de la seva fundació, l’any 1977, l’esbart ha concentrat els seus esforços en mantenir la màxima fidelitat als orígens de les danses que s’ofereixen al públic i també en organitzar actes, treballs i debats relacionats amb tots aquells aspectes que configuren aquesta branca de la cultura catalana.

Switch to mobile version