Autor Societat
3 Febrer 2015 a 17:00

La Unió Excursionista de Sabadell prepara 14 passejades per a la gent gran

S’han programat 27 sessions

La roda de premsa, amb Josep Ayuso, Anna Carrasco i Eduard Navarro // Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell

La roda de premsa, amb Josep Ayuso, Anna Carrasco i Eduard Navarro // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

La Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Ajuntament de la ciutat ja tenen programat el paquet de rutes que preparen cada any per fomentar l’envelliment actiu i saludable entre la gent gran. Per aquest 2015 han dissenyat 14 recorreguts que estan dividits en dos programes: Passejades de Natura i Passejades pel Rodal. Totes les activitats es faran dues vegades menys una de les que forma part del paquet de propostes del Rodal, de manera que en total s’han programat 27 sessions. El regidor d’Esports, Josep Ayuso, i la seva homòloga de l’àrea de Gent Gran, Anna Carrasco, van presentar ahir la bateria d’activitats al costat del president de la Unió Excursionista, Eduard Navarro.

Les passejades del programa Natura són sortides que es desenvoluparan al llarg d’un dia sencer a fora de Sabadell. Un autocar portarà els participants a la caminada fins a la zona de sortida i al final del dia els recollirà per tornar-los cap a casa. Els recorreguts són senzills i aptes per a persones grans que puguin caminar tres hores “a bon ritme”, segons els organitzadors, amb desnivells d’entre 200 i 450 metres. Aquest any les rutes s’han programat per zones com la Riera de Merlès, el Collsacabra, el Torrent d’Estiula, el Montseny o la zona dels romans de Tarragona.

Les passejades pel Rodal, en canvi, estan enfocades a persones de més de 60 anys i hi ha previstos itineraris més assequibles. Els desnivells oscil·len entre els 100 i els 250 metres i les rutes transcorren per la zona del Rodal de Sabadell. Les sortides duren mig dia i està previst que el trasllat del centre de la ciutat a les afores es faci utilitzant la xarxa de transport públic. Amb aquest programa també es busca fomentar l’interès i el coneixement per l’entorn natural de Sabadell, especialment pel riu Ripoll.

Ahir, durant la presentació, el president de la UES, Eduard Navarro, va convidar les persones grans a participar a les activitats. “Que no tinguin por de sortir”, va dir, “dia a dia veuran que es van trobant millor, tant físicament com anímicament”. Navarro va explicar que les rutes han estat perfectament planificades, especialment les de la zona del Rodal, tenint en compte com va quedar després de la ventada del desembre. “Els recorreguts són molt complets i els monitors donaran explicacions durant el trajecte”, va assegurar.

Al seu torn, Ayuso i Carrasco van agrair a la UES la seva implicació en la organització de les activitats. El tinent d’alcalde i regidor d’Esports creu que la col·laboració entre l’entitat i l’Ajuntament és una demostració que la relació entre l’àmbit públic i el privat funciona. En paral·lel, la regidora de Gent Gran va recordar que aquestes activitats esportives s’emmarquen en el programa que impulsa el consistori per fomentar l’activitat entre la gent gran. “Oferim altres propostes als equipaments de gent gran”, va explicar, mentre en paral·lel posava en valor les passejades perquè “fomenten la participació, la cultura, la salut i també les relacions personals”.

Switch to mobile version