Autor Societat
2 Febrer 2015 a 14:30

Es crea una comissió d’investigació per presumptes irregularitats de la Policia de Palau

Una iniciativa de l’oposició per denúncies sindicals

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans // Imatge del web de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Els Sindicats UGT i CSIF han fet arribar als Grups municipals de l’oposició de l’ajuntament de Palau-solità i Plegamans, un seguit d’escrits i denúncies que han posat en alerta davant la possibilitat que s’estiguin perpetrant un volum important de presumptes irregularitats en el de la Policia Local. Per aquest motiu s’ha creat una comissió d’investigació.

El que es denuncia no és només problemes de convivència i tensions greus entre diferents grups dins del cos policial, sinó situacions que podrien constituir delictes i faltes, algunes de les quals, sembla que ja es troben sota instrucció judicial.

El grup municipal de Convergència i Unió de Palau-solità i de Plegamans (CiU) ha fet públic,  sense treure a la llum els fets concrets que s’hi exposen, el què des dels sindicats es posa en relleu al seu comunicat conjunt: “De tothom és coneguda la greu situació d’avançada descomposició en la qual es troba actualment la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Els problemes que s’han anat acumulant en els darrers anys són molts i d’índole molt diversa, però tenen un nexe comú: han estat alimentats de manera sistemàtica per l’actual equip de govern amb una gestió impròpia de servidors públics . Únicament una petita part està en vies de solució perquè han acabat en instàncies judicials, que els estan instruint actualment”.

Des del Grup municipal de Convergència i Unió, de forma conjunta amb els altres grups de l’oposició, es va presentar una moció al Ple municipal del mes de gener sol·licitant la creació d’una Comissió d’Investigació i Control de la Policia Local, formada per un representant de cada formació política al consistori palauenc, l’alcaldessa, el Cap de RRHH de l’Ajuntament, el Cap de la mateixa Policia així com els delegats de personal dels funcionaris municipals. No va ser necessari incorporar la moció al plenari, ja que, com es va demanar des de CiU i ERC, es va constituir la Comissió esmentada el passat dilluns 26 de gener.

CiU ha comunicat que la intenció de la coalició és la de conèixer amb exactitud i claredat el que està passant en el de la Policia Local, conèixer les causes, i d’acord amb les conclusions que en el seu dia s’arribin, emprendre les accions necessàries per a depurar les responsabilitats i trobar els mecanismes per recuperar la tranquil·litat i motivació del cos policial.

Switch to mobile version