Autor Societat
3 Febrer 2015 a 14:30

ERC a favor de la comissió de control per presumptes irregularitats de la Policia de Palau

El grup es compromet a vetllar per la transparència del procés

Prefectura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans // Imatge del web Facebbok d'ERC de Palau-solità i Plegamans

Prefectura de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans // Imatge del web Facebbok d’ERC de Palau-solità i Plegamans

Tal com es va informar en aquest diari ahir, el passat 19 de gener, els representants sindicals d’UGT i CSIF de la policia local de Palau-solità i Plegamans fan arribar als grups municipals de l’oposició un seguit de comunicats, on es detallen presumptes irregularitats dins del cos policial. No tan sols es denuncia una sèrie d’enfrontaments entre membres del cos policial, sinó un conjunt de fets que podrien ser constituents de delictes i faltes.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Palau va fer públic ahir que, en el document, entrat al registre de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb data del 15 de gener, els representants sindicals, de forma explícita, demanen que es faci lliurament del document entrat a tots els grups municipals, a la qual cosa, segons ERC, el govern  es nega. En aquest document fan palesa la greu situació en què es troba aquest cos policial, amb paràgrafs com el següent: “De tothom és coneguda la greu situació d’avançada descomposició en la qual es troba actualment la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. Els problemes que s’han anat acumulant en els darrers anys són molts i d’índole molt diversa, però tenen un nexe comú: han estat alimentats de manera sistemàtica per l’actual equip de govern amb una gestió impròpia de servidors públics . Únicament una petita part està en vies de solució perquè han acabat en instàncies judicials, que els estan instruint actualment”.

Policia Local de Palau-solità i Plegamans // Imatge del web de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Policia Local de Palau-solità i Plegamans // Imatge del web de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Des del Grup municipal d’ ERC comuniquen que es farà tot el que calgui per esclarir-ne la situació. En aquest sentit, i de forma conjunta amb la resta de grups de l’oposició, es va presentar en el ple de gener una moció on es sol·licita la creació d’una Comissió d’Investigació i Control de la Policia Local, formada per un representant de cada formació política al consistori palauenc, l’Alcaldessa, el Cap de RRHH de l’Ajuntament, el Cap de la mateixa Policia, així com els delegats de personal dels funcionaris municipals. No va ser necessari incorporar la moció al plenari, ja que, com es va demanar des de ERC i CiU, es va constituir la Comissió esmentada el passat dilluns dia 26 de gener.

L’únic objectiu d’ERC és conèixer, amb certesa i exactitud la situació en què es troba la Policia Local, i si s’escau iniciar les mesures oportunes per eradicar-ne aquestes suposades irregularitats. Tanmateix,  el grup municipal d’ERC es compromet a vetllar perquè aquest procés es dugui a terme de manera responsable i transparent.

Switch to mobile version