Autor Societat
7 Febrer 2015 a 15:00

El Consorci del Vallès Occidental, al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus

L’Agència de Residus s’ha encarregat de la selecció

Campanya "Acaba't el plat a casa"

Campanya “Acaba’t el plat a casa” // Imatge cedida pe Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

L’Agència de Residus ha seleccionat cinc projectes catalans per participar al VI Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer al maig. Al Premi també hi participen les activitats que es van dur a terme durant la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada entre el 22 i el 30 de novembre de l’any passat.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana, l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

El principal objectiu del Premi és distingir aquelles iniciatives realitzades en el marc de la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que a la passada edició es va dur a terme en 28 regions gràcies a la participació de 34 organitzadors, i durant la qual es van organitzar un total de 11.993 activitats arreu d’Europa.

Un dels candidats és el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, que presenta la Campanya “Acaba’t el plat a casa, Recooperem”, orientada a lluitar contra el malbaratament alimentari en la restauració i que compta amb la participació de 122 restaurants. Una altre és l’Associació Espigoladors amb el projecte “Transformant productes imperfectes en oportunitats”, que busca lluitar contra el malbaratament alimentari donant protagonisme a col·lectius en risc d´exclusió social.

També hi ha lloc per a les institucions escolars, com l’Escola Rocabruna de Picamoixons, a l’Alt Camp, gràcies a l’activitat “Alerta! No llencis els retoladors gastats ni els plastidecors curts”. Aquesta activitat serveix per sensibilitzar la comunitat educativa, tot reduint i reciclant material de les llars com a nous recursos per l’escola. El quart candidat és el Càtering Campos Estela amb el projecte “Pesa, pensa – weight and think”, una reflexió amb els infants de 5 escoles per reduir la quantitat de menjar que malbaraten als menjadors escolars, amb uns resultats d’una reducció del 35% en el malbaratament alimentari.

Per últim, l’ONG Nutrició Sense Fronteres, amb la col·laboració gratuïta de SEUR, es presenta amb el projecte “BCN comparteix el menjar”, que estableix un circuit de recollida i distribució dels recursos alimentaris cuinats recuperats d’ésser malbaratats d’onze hotels i empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El jurat del Premi estarà format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus. El veredicte es farà públic a Budapest el 27 de maig.

Switch to mobile version