Autor Entitats
21 Febrer 2015 a 16:00

El Cecot Formació forma a més de 6.700 persones

El 70% de les persones eren treballadors en actiu

Sessió del seminari de Facturació Electrònica

Formació Cecot // Foto cedida Fundació Cecot Formació

Després de fer el balanç de la gestió desenvolupada en l’any 2014, el Cecot Formació ha format a més de 6.700 persones, en un total de 1.037 accions formatives.

La directora del Cecot Formació, Eulalia Martínez, destaca la creixent incorporació del Lifelong Learning, és a dir, la formació al llarg de la vida professional dels treballadors i les empreses. Aquesta formació ens capacita per trobar feina, adaptar-nos i créixer en el nostre lloc de treball. L’objectiu del Cecot Formació és acompanyar als treballadors en totes les fases del procés, oferint una formació de qualitat i ajudant a les empreses i els treballadors a què millorin les seves competències i habilitats professionals, així les empreses són més competitives.

El 70% de les persones formades pel Cecot Formació en l’any passat eren treballadors en actiu, mentre que el 30% restant estaven en situació d’atur. En poc més de 4 anys, el volum total de treballadors s’ha incrementat un 30%. Aquesta entitat diferencia en la seva gestió dues línies de formació pels treballadors: la formació transversal i la formació continua especialitzada, que pretén donar una resposta a les necessitats específiques d’un lloc de treball concret.

L’àrea de formació que té més demanda és la d’idiomes, especialment l’anglès,  seguit per les tecnologies informàtiques. En canvi en el 2014, les àrees més demandades han estat l’economicofiscal, la de màrqueting i la comercial.

A més, s’ha consolidat la formació especifica en l’àrea laboral i fiscal, amb la intenció d’acompanyar a les empreses en el procés d’introducció de novetats normatives i avançar-se a les necessitats pròpies d’aquesta àrea.

Els usuaris del Cecot Formació han avaluat els serveis rebuts, sempre amb notes superiors al 8. En el 2014 s’ha valorat amb un 8,54, i destaquen el nivell d’ocupació dels continguts de la formació, la immediata transferència al lloc de treball i l’enfocament pràctic dels continguts.

Pel que fa al finançament dels cursos formatius, les administracions públiques subvencionen una tercera part del preu total. La resta té un cost en concepte de matrícula, que en alguns casos paga l’empresa. Una de les novetats del Cecot és la internacionalització de les empreses, una bona eina que ajuda a què les empreses creixin i ampliïn el seu mercat.

Switch to mobile version