Autor Societat
26 Febrer 2015 a 16:00

Creu Roja presenta un llibre de receptes sanes i econòmiques

L’han elaborat una desena de xefs de renom

La xef Ada Parellada cuinant mentre es presentava el receptari // Imatge cedida per la Creu Roja de Catalunya

La xef Ada Parellada cuinant mentre es presentava el receptari // Imatge cedida per la Creu Roja de Catalunya

Receptes saludables i bones per menys d’un euro. Aquest és l’únic ingredient del llibre que acaba d’editar la Creu Roja perquè tothom, independentment dels seus recursos, pugui menjar “bé, bo i barat”. Una desena de xefs de renom, entre els quals hi ha Nandu Jubany o Carme Ruscalleda, han elaborat els plats d’aquest receptari, que l’entitat benèfica va presentar dilluns al costat d’altres organitzacions que han fet possible l’edició del llibre.

El conseller de Salut, Boi Ruiz; el director general de Nestlé a Espanya, Laurent Dereux; i el president de la Fundació Alícia, Germán Ramón Cortès, van acompanyar el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Marquès, en la presentació del llibre, que es va fer a la seu de la fundació culinària. “Aquest receptari pretén garantir el dret de les famílies a alimentar els seus fills de manera saludable i amb absoluta normalitat”, va explicar el coordinador català de la Creu Roja en el seu discurs de presentació. Marquès també va voler agrair la col·laboració de la resta d’organitzacions, empreses i administracions per fer possible l’edició del llibre.

El receptari està format per diverses fitxes que es poden extreure amb facilitat. Alhora, aquest sistema també permet incorporar sense problemes altres receptes que, amb el pas del temps, es vagin elaborant. Nestlé ha assumit el cost d’editar els 8.000 exemplars que ja s’han començat a repartir entre les famílies usuàries dels serveis d’alimentació de la Creu Roja. “El receptari ha estat possible gràcies a l’aliança estratègica amb Nestlé, va reconèixer, agraït, Marquès. Al seu torn, el responsable de la marca d’alimentació a Espanya va ressaltar “el pas rellevant” que ha fet la seva empresa al vincular-se amb un projecte “directament vinculat a l’àmbit de la nostra activitat”.

Professionals de l’alta gastronomia reconeguts internacionalment, com ara l’osonenc Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Pere Planagumà, Isma Prados o Joan Carol, han abocat el seu talent i la seva imaginació per crear plats saludables i bons amb un cost reduït. L’objectiu del projecte, que s’emmarca en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, és garantir el dret de totes les famílies a accedir a aliments de qualitat, nutritius i adaptats a les seves preferències culturals independentment de la renda que tinguin.

Switch to mobile version