Autor Economia
21 Febrer 2015 a 18:00

Cecot continua criticant la infrainversió pública a Catalunya

Invertir a Catalunya és rendible per l’Estat

Edifici Cecot Terrassa

Edifici Cecot a Terrassa // Imatge d’arxiu

La patronal Cecot considera que l’anunci del Ministeri de Foment sobre el desbloqueig del projecte del Quart Cinturó entre el tram Olesa-Viladecavalls o les connexions portuàries és positiu; tot i que insuficient.

La proposta del Ministeri i la Generalitat centra bé la necessitat, així com la prioritat de les infraestructures, però no la intensitat econòmica de la inversió. El secretari general de la Cecot, David Garrofé, afima que «no entenc tanta alegria perquè comencin algunes obres públiques. La mitjana d’inversió a Catalunya és de 145€ per habitant mentre que a la resta d’Espanya la mitjana és de 242€ per habitant».

La patronal ha denunciat en més d’una ocasió aquest tracte d’infrainversió pública, i també un tracte ineficient de la inversió pública prevista i la realitzada en els darrers anys: algunes inversions pel 2015 estaven previstes pel 2014, i no es van executar, especialment a l’entorn del corredor mediterrani i l’accés al port de Barcelona. En el cas del Vallès, el tram Terrassa-Abrera de la Orbital B-40 s’ajorna fins el 2018, quan ja hauria d’estar acabat. Garrofé recorda que «no té cap sentit allargar tant el termini d’una infraestructura que en dos anys podia haver estat finalitzada i que, com ja vam traslladar al Ministeri de Foment, tindrà una repercusió econòmica per al territori i les empreses ubicades al Vallès que supera la inversió», i afegeix: «cal mirar la B40 com una via que aporta estalvis de costos logístics a les empreses i evidents millores de competitivitat. És necessari prioritzar-la immediatament ja que és una infraestructura amb un inequívoc retorn econòmic per la pròpia administració».

La Cecot afirma que invertir en infraestructura a Catalunya és rendible per al propi Estat, ja que els números demostren que la T-1 de l’aeroport, la terminal que més creix de tot l’Estat espanyol, és una bona inversió per AENA, és a dir, per l’Estat. En el seu moment es van fer moltes inversions als ports de Barcelona, Tarragona, i també els números de creixement i les inversions estrangereres demostren que va ser una bona inversió per Puertos del Estado. I també avalen el corredor més rendible de TGV, el de Barcelona – Madrid i el Barcelona – Figueres.

Tot i que en els Pressupostos Generals de l’Estat 2015 el Govern preveia invertir en els corredors que s’han prioritzat des de Catalunya, el nivell d’inversió farà ajornar els terminis fins al punt de triplicar el temps de finalització d’alguna de les obres: La N-II, l’A-27, els accesos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona, la finalització del tram de la B-40, la variant de Vallirana o el tan reclamat Corredor Mediterrani.

En els darrers anys, la Cecot ha expressat de manera reiterada el seu desconcert i la incomprensió per la manca d’inversió a Catalunya, i també en una zona com el Vallès, que es considera el motor productiu del nostre país i el principal eix industrial a nivell estatal. En aquest punt, la Cecot recorda que, com a entitat impulsora de la plataforma FEM Vallès, juntament amb CIESC, UEI-Cerclem i Via Vallès, tant l’administració autonòmica com estatal tenen a les seves mans la proposta realitzada per la plataforma l’any 2013, amb l’objectiu de posar en marxa fins a 20 estacions (baixadors) pel 2020, i així aconseguir la mobilitat necessària al territori tot realitzant una mínima inversió, i optimitzant la xarxa ferroviària ja existent. Les entitats del Vallès, a més, han posat reiteradament sobre la taula la necessitat que les xarxes existents funcionin eficientment, que es facin inversions puntuals el màxim rendibles i que el Ministeri de Foment s’hi impliqui, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, per tal de fer rendibles i aprofitar al màxim aquelles xarxes ja existents i la presència de l’Estat en proximitat al món productiu.

Switch to mobile version