Autor Societat
23 Febrer 2015 a 17:00

Ahir es va inaugurar el molí restaurat de Can Vinyers a Matadepera

L’historiador Xavi Font va parlar del context històric i social

Molí de Can Vinyers, restaurat i inaugurat ahir a Matadepera // Imatge del web twitter de l'Ajuntament de Matadepera

Molí de Can Vinyers, restaurat i inaugurat ahir a Matadepera // Imatge del web twitter de l’Ajuntament de Matadepera

Ahir diumenge al matí es va celebrar l’acte de presentació de la restauració del Molí de de Can Vinyers, en un ambient de fred i vent que va servir per fer més vistosa la rotació del molí.

Inauguració de la restauració del Moli de Can Vinyers a Matadepera // Imatge cedida per l'Aj.de Matadepera (Fotos: Miquel Badia)

Inauguració de la restauració del Moli de Can Vinyers a Matadepera // Imatge cedida per l’Aj.de Matadepera (Fotos: Miquel Badia)

L’esdeveniment era obert a tothom, i va estar presidit per l’alcaldessa Mireia Solsona, i els regidors Carme Querol, Montse Royes, Joan Figueras, Quico Sala, Santi Pavon i Maria Rosa Boix.

L’historiador Xavi Font va parlar del context històric i social del molí, reivindicant el patrimoni de Matadepera. També després, el matadeperenc Llorenç Roviras, renet d’Eleuteri Surià, el fundador de l’empresa que se’n va encarregar de construir el molí, vaa glosar la història de l’empresa, i per finalitzar l’acte, l’Alcaldessa que va tallar la cinta inaugural.

La restauració del molí ha estat possible gràcies a una subvenció de 35.000 € de la Diputació de Barcelona, i dels treballs se n’ha ocupat l’empresa Molins Tarragó, especialitzada en aquests aparells, que ha reforçat l’estructura, recuperat la cua i el mecanisme que permetia el moviment, i repintat seguint els colors que lluïa durant les darreres dècades abans de caure en l’oblit.

Switch to mobile version