Autor Societat
2 Gener 2015 a 13:00

Una nit de Cap d’Any sense incidències rellevants

Espadaler agraeix el civisme i la tasca dels servidors públics

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va fer ahir una valoració «molt positiva» del transcurs de la nit de Cap d’Any, tot agraint i posant en valor l’actitud cívica de totes les persones que han gaudit de la celebració fent un exercici de responsabilitat: «Són els que veritablement hem d’agrair que puguem tenir aquest balanç tan positiu», va remarcar el conselller. En la mateixa línia, també va agrair «la feina feta per tots els servidors públics que han estat treballant al servei dels ciutadans perquè aquests hagin pogut gaudir d’aquesta festivitat».

Espadaler va subratllar que «per segon any consecutiu, no hem tingut cap episodi de cap festa il·legal», cosa que considera «un bon senyal, i ho valorem positivament». També va celebrar que «durant aquesta nit de Cap d’Any no s’hagi hagut de lamentar cap víctima mortal ni ferits greus a les carreteres catalanes».

Pel què fa al cos de Mossos d’Esquadra, durant tota la nit del 31 de desembre van dur a terme un dispositiu especial, que va durar fins l’1 de genera al matí, per tal d’assegurar el bon desenvolupament de la nit de Cap d’Any, amb l’objectiu principal de prevenir fets delictius i la conducció sota els efectes de l’alcohol o substàncies estupefaents: en total, es van desplegar 3.965 mossos d’esquadra, entre les 14h del dia 31 fins les 14h del dia 1 de gener.

Es van realitzar, des de les 22h de la nit de Cap d’Any i fins les 10h del dia 1, 74 controls de trànsit, que van comportar 1.409 lectures d’alcoholèmia, de les quals 88 van resultar positives. Per una altra banda, es van realitzar 16 controls de drogues, 5 dels quals van resultar positius.

Pel que fa als controls de trànsit realitzats entre les 22.00 h de la nit d’ahir i les 10.00 h d’avui, els Mossos n’han fet un total de 74 a tot Catalunya. En aquests s’han efectuat un total de 1.409 lectures d’alcoholèmia, de les quals 88 han resultat positives. D’altra banda, s’han fet 16 controls de drogues, 5 dels quals han donat positiu. Arreu de Catalunya, els Mossos d’Esquadra van detenir un total de 35 persones; d’aquestes, 5 ho van estar per motius relacionats amb la celebració de la nit de Cap d’Any.

A Barcelona van resultar detingudes un total de 4 persones per baralles, a la zona del Port Olímpic, i per agressió al porter d’una discoteca de la zona del centre de la ciutat.

Els Bombers de la Generalitat van treballar en diversos serveis en les darreres hores de Cap d’Any i Any Nou.

A destacar, un servei a la ciutat de Sabadell, on els Bombers van rebre l’avís d’un incendi als baixos d’un immoble al carrer Ordesa, 21, prop de les onze de la nit. Al lloc s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers. El foc va calcinar la campana extractora i els armaris del costat, i la temperatura va afectar tota la cuina, i el fum, tot el pis. A les 23.16h el foc ja estava apagat, així que els efectius van ventilar el pis i inspeccionar els altres pisos de l’edifici, ja que l’escala era plena de fum. Els veïns d’un pis de la quarta planta es van confinar al balcó del seu domicili, però cap persona va resultar ferida.

En les darreres hores, els Bombers van treballar en una quinzena de serveis per incendis a la llar, i és per això que volen recordar els consells bàsics de prevenció i seguretat a la llar, que es poden consultar a la seva pàgina web.

El telèfon d’emergències 112 va atendre, des del vespre del dia 31 i fins les 10h del matí del dia 1, un total de 3.077 trucades relatives a urgències derivades de la nit de Cap d’Any, la majoria d’elles per incivisme, per temes relacionats amb el trànsit i per demanar assistència sanitària.

Una part de les trucades, fins a 304, es van rebre des del Vallès Occidental.

El total de trucades a emergències van resultar per 2.336 incidents – cal recordar que un mateix incident pot originar moltes trucades al telèfon d’emergències – i un 44% d’aquestes es van derivar als Mossos d’Esquadra, un 17% a les diverses policies locals, un 34% al Sistema d’Emergències Mèdiques i un 4% als Bombers de la Generalitat.

Protecció Civil també va fer un seguiment dels esdeveniments multitudinaris que van tenir lloc per Cap d’Any, sense que es produís cap situació d’emergència rellevant que impliqués l’activació de cap pla de Protecció Civil.

Finalment, pel què respecta a la situació viària, no hi va haver cap accident mortal ni amb ferits de gravetat en tota la nit del 31 de desembre i el matí de l’1 de gener. Amb tot, el Servei Català de Trànsit recorda la importància d’extremar la prudència al volant o manillar, i no abaixar la guàrdia en els desplaçaments.

Switch to mobile version