Autor Economia
29 Gener 2015 a 16:00

Treballant en el núvol: com ser més eficient utilitzant el ‘cloud computing’

PIMEC presenta l’eina d’estalvi i mobilitat per a les pimes

Cloud computing // Imatge realitzada a partir del web d'advancegroup

Cloud computing // Imatge del web d’advancegroup

PIMEC Vallès Occidental va presentar ahir a les pimes i autònoms del territori el cloud computing en el marc de la jornada “El núvol: un avantatge competitiu per a la pime” a càrrec d’Andreu Brú, director del Departament de Solucions TIC de PIMEC, que va assenyalar que  “el cloud computing permet que les pimes disposin de les mateixes tecnologies que les grans empreses. Sense inversions en servidors, sense despeses de manteniment, amb la màxima seguretat, flexibilitat i disponibilitat”.

Segons PIMEC, cada vegada són més les pimes que aposten pel núvol, però és important tenir clar en què consisteix i quins beneficis aporta a les empreses. El 62% de les

Moment de la Presentació del cloud computing com una eina d’estalvi i mobilitat per a les pimes del Vallès Occidental // Imatge cedida per PIMEC

Moment de la Presentació del cloud computing com una eina d’estalvi i mobilitat per a les pimes del Vallès Occidental // Imatge cedida per PIMEC

empreses espanyoles ja hi  confien en el cloud computing, perquè permet que les pimes disposin de les mateixes tecnologies que les grans empreses, ja que el fet d’accedir a tota la informació de l’empresa, des de qualsevol lloc, amb una simple connexió a Internet i des de qualsevol dispositiu és possible gràcies a les tecnologies cloud.

L’empresaAdvancegroup, especialitzada en solucions de gestió empresarial a través del núvol, i col·laboradora i sòcia de PIMEC,  va presentar ahir una solució conjunta sota el cloud com a vehicle per a l’evolució, millora i optimització dels processos de negoci de la pime,  i en va fer una demostració pràctica de l’entorn i la plataforma cloud, de la gestió empresarial i de la gestió documental, facilitant un pas cap a l’oficina sense papers.

l cloud computing es podria definir com a un model tecnològic que es basa en l’externalització de part o tot el sistema informàtic d’una empresa. Els equips i les dades s’ubiquen dins una plataforma tecnològica molt avançada, un data center, i així, l’empresa es lliura de càrregues, i es pot centar el allò què sigui important per a ella.  El cloud computing  permet que les pimes disposin de les mateixes tecnologies que les grans empreses. Sense inversions en servidors, sense despeses de manteniment, amb la màxima seguretat, flexibilitat i disponibilitat. Es pot, així, accedir a tota la informació de l’empresa, des de qualsevol lloc, amb una simple connexió a Internet i des de qualsevol dispositiu.

Switch to mobile version