Autor Societat
14 Gener 2015 a 17:15

Sabadell se suma a la Marató de Donants de Sang 2.0, del 16 al 23 de gener

“Donar sang et fa gran”

Autocar de donació de sang a la Plaça Doctor Robert // Foto: Joan Murcia

Autocar de donació de sang a la Plaça Doctor Robert // Foto: Joan Murcia

Sabadell se suma a la Marató de Donants de Sang 2.0, amb la voluntat de contribuir a recuperar les reserves de sang al gener, després que al Nadal baixin força les donacions, com és habitual. Aquesta Marató és impulsada pel Banc de Sang i Teixits i la Generalitat de Catalunya, i se celebrarà entre el 16 i el 23 de gener.

El proper 20 de gener instal·larà un punt de donació a la plaça del Doctor Robert, on es convida a tothom qui pugui a fer la seva donació, o bé a participar-hi fent difusió de la campanya a través de les xarxes socials, whatsapp o altres mitjans, tot plegat sota el lema Donar sang et fa gran. Comparteix la teva sang. La unitat mòbil s’instal·larà a la plaça del Doctor Robert al matí, de 10h a 14h, i a la tarda, entre les 17h i les 21h. En aquest cas, no es demana hora: simplement s’accedeix al lloc i es comença el procés de donació.

Cartell de la campanya

Cartell de la campanya

Aquesta campanya es basa en la senzilla premissa que donar sang és dedicar una estona del nostre temps a salvar vides, i és per això que donar sang, ens fa grans. Així mateix, donar sang és una de les coses que hom pot fer quan es compleixen 18 anys, i en aquest sentit, la campanya cerca també la implicació de la població més jove, i que aquesta animi també la resta de la població. I és que al contrari del que es pot pensar, un terç de les donacions corresponen al col·lectiu més jove.

Per tal de contribuir a la difusió, es convida tothom a participar en la campanya, amb missatges de whatsapp visuals i breus, tot fent servir les anomenades emoticones; també a través del Twitter amb l’etiqueta #MaratoDonantsCAT, i altres xarxes socials com Facebook o Instagram.

Tota la informació sobre la campanya es pot trobar a la web del Banc de Sang i de la Marató de Donants, al Facebook i també al Twitter i l’Instagram.

Pot donar sang qualsevol persona sana d’entre 18 i 65 anys que pesi 50 kg o més. Els requisits, així com altres consideracions, es poden consultar al web de la marató, a l’apartat Puc donar-ne?

Switch to mobile version