Autor Societat
15 Gener 2015 a 16:15

Protecció Civil posa en Prealerta el pla NEUCAT

Previsió de nevades per avui i demà al sud del Pirineu Occidental

Protecció Civil ha recordat els consells sobre autoprotecció en cas de nevades que es poden trobar al seu web

Protecció Civil ha recordat els consells sobre autoprotecció en cas de nevades que es poden trobar al seu web // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Avui al matí Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en fase de Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya, el NEUCAT, a causa de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es podrien produir nevades a partir d’aquesta matinada i demà a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Val d’Aran, Alta Ribagorça i Alt Urgell.

Segons les previsions de l’SMC, durant la matinada de divendres i fins al migdia, la cota de neu rondarà els 1.200 metres al vessant Sud del Pirineu Occidental, i per sobre dels 1.400m podran arribar a acumular-se gruixos de més de 20cm. De cara a dissabte, la nevada afectarà ja les cotes més altes de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Alt Urgell, i es preveuen gruixos de més de 5cm a cota 600m.

Protecció Civil ha recordat els consells d’autoprotecció en les activitats exteriors i a casa durant les nevades, sobretot quant als desplaçaments. Així la DGPC recomana prudència en la conducció allà on nevi amb força; dur sempre el vehicle preparat per a la muntanya amb cadenes, el mòbil carregat, alguna manta o abric de reserva, aigua i aliments calòrics; i estar al corrent dels consells del Servei Català de Trànsit via web o Twitter @transit.

Pel que fa a la llar, la DGPC ha recordat els consells que es poden trobar a la seva pàgina web sobre l’assegurament del bon funcionament dels aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents.

El SMC, a més de les nevades també ha previst un fort vent per avui i demà a les comarques del Pirineu, fet que podria generar perill d’allaus significatius en els propers dies. Per aquest motiu es recomana extremar la prudència en les activitats de muntanya i dur la indumentària adequada, així com també tot el material de seguretat necessari. La DGPC ha recomanat estar atents al Butlletí de Prill d’Allaus (BPA) abans de fer qualsevol activitat de muntanya.

Switch to mobile version