Autor Política
26 Gener 2015 a 14:00

Primer judici oral del Cas Mercuri

La Plataforma SBD LC exercirà com a acusació popular

Manuel Bustos, ex-alcalde de Sabadell, és un dels acusats al cas Mercuri

Manuel Bustos, ex-alcalde de Sabadell, és un dels acusats al cas Mercuri // Imatge del web transparents.cat

El proper dimecres 28 de gener a les 09.30h està previst que comenci el judici oral a la Sala de Vistes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra els tres militants del PSC Daniel Fernández González, Manuel Bustos Garrido i Maria Elena Pérez García, l’alcaldessa de Montcada i Reixac.

El judici, resultat de la causa penal 2/2013 instruïda per la Sala Civil i Penal del TSJC conegut com a peça Montcada del cas Mercuri, jutja als acusats com a autors dels fets que poden constituir un delicte de tràfic d’influències i de prevaricació en la contractació de al Directora d’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada. Aquest és el primer judici de la trentena que constitueixen el cas Mercuri dos anys després del seu esclat.

En l’obertura de judici oral la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció exercirà com a acusació popular per tal de col·laborar amb la justícia en la depuració de responsabilitats en la lluita contra la corrupció.

La Plataforma SBD LC ha convocat una concentració prèvia a la vista oral del proper dimecres 28 de gener

La Plataforma SBD LC ha convocat una concentració prèvia a la vista oral del proper dimecres 28 de gener // Imatge cedida per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció

La mateixa Plataforma ha convocat a tothom qui ho desitgi a assistir a la vista oral al Palau de Justícia de Barcelona, així com a una concentració prèvia a les 09.00h per tal de mostrar el rebuig contra la corrupció. Al mateix temps, en un comunicat emès avui al matí, denuncien que els acusats Maria Elena Pérez, alcaldessa de Montcada i Reixac; i Francisco Bustos, regidor de l’Ajuntament de Sabadell; mantinguin els seus càrrecs polítics. Una actitud, asseguren “molt allunyada de la dignitat, el respecte a la ciutadania i la credibilitat de les promeses de regeneració política”. De la mateixa manera però, celebren que Daniel Fernández hagi renunciat a l’acta de diputat al Parlament de Catalunya.

Switch to mobile version