Autor Societat
6 Gener 2015 a 12:00

PIMEC valora positivament la disminució de l’atur

És necessari seguir impulsant la creació d’ocupació

El president de PIMEC, Josep González // Foto: Joan Murcia

El president de PIMEC, Josep González // Foto: Joan Murcia

PIMEC fa una valoració positiva de les dades d’atur publicades ahir, que mostren una reducció de 64.405 persones en el conjunt de l’Estat espanyol respecte el mes de novembre, i de 253.627 persones en termes interanuals, el què suposa un descens del 5,39% i deixa la xifra total d’aturats en 4.447.711. Pel que fa a Catalunya, els inscrits en els registres dels Serveis Públics d’Ocupació són 575.948, un 7,38% menys que el desembre de 2013, reduint-se, en termes interanuals, a totes les demarcacions: la major reducció és registra a Barcelona (8,75%), seguida de Girona (6,16%), Lleida (5,04%) i Tarragona (4,48%).

Per últim, les afiliacions a la Seguretat Social també creixen en el conjunt de l’Estat (2,25%) i a Catalunya (2,91%) respecte el desembre de 2013.

Totes aquestes dades són valorades positivament per PIMEC, tant en termes intermensuals com interanuals, i també la crescuda d’afiliats a la Seguretat Social, i més tenint en compte que el 2014 és el segon any consecutiu, des que va començar la crisi, en què l’atur disminueix. A Catalunya, la xifra d’atur acumula 18 mesos de caiguda interanual.

Malgrat les dades mostren una millora, PIMEC considera que s’ha d’entendre en el context d’uns nivells d’atur massa alts, per la qual cosa és necessari que es continui impulsant la creació d’ocupació i, en aquest sentit, calen més incentius a la contractació, així com més mesures que reforcin l’impuls que està adquirint la demanda interna.

Switch to mobile version