Autor Entitats
14 Gener 2015 a 17:30

L’Associació Parkinson Ara reprèn dilluns el seu cicle de conferències

L’entitat té seus a Sabadell, Rubí, Terrassa, Sant Cugat i Igualada

ara parkinson

La conferència del Dr. Aguilar obre el cicle anual // Imatge cedida per l’Associació Parkinson Ara

L’Associació Parkinson Ara, amb seu a Sabadell i subseus a Rubí, Terrassa, Sant Cugat i Igualada, recupera dilluns vinent el seu cicle de conferències anuals amb la conferència impartida pel Dr. Miquel Aguilar, Cap de Neurologia de Mútua de Terrassa i director mèdic de Parkinson Ara sobre la temàtica “El tractament de la malaltia de Parkinson”. La conferència començarà a les 19 hores i tindrà lloc a la seu d’AVAN a Sabadell (carrer Estrella, 110).

En la conferència que donarà el Dr. Aguilar el proper dilluns s’explicarà que són moltes les persones diagnosticades i tractades de malaltia de Parkinson,  però que encara un 30-40% dels afectats no estan diagnosticades i no reben un tractament apropiat.

La malaltia de Parkinson no és un refredat que és cura sol, o amb mesures generals i que dura poc. El tractament de la malaltia de Parkinson és canviant i de llarga durada, amb mesures de tipus general, consells per millorar la qualitat de vida, fàrmacs específics o simptomàtics que milloren les seves manifestacions clíniques.

El tractament de la persona que pateix el Parkinson ha de ser personalitzat ja que cada cas és especial en sí mateix. Com la resta de malalties neurodegeneratives anomenades Parkinson Plus, és sempre multi i interdisciplinar, això vol dir que és necessita la opinió de diferents experts per anar configurant la millor estratègia al llarg del procés de la malaltia.

Encara que els tractaments són únics i individuals per cada persona, també és cert que amb molts dels aspectes son semblants. El tractament global del Parkinson te fàrmacs, mesures no farmacològiques, propostes alternatives per millorar determinats aspectes, cirurgia en determinats casos. El més important és aconseguir apropar-se d’una estimulació dels receptors dopaminèrgics lo més normalitzada i ecològica possible.

També es parlarà del futur d’aquesta patologia. Segons els últims estudis el tractament genètic en determinats tipus de malaltia de Parkinson és factible a pocs anys vista. Els trasplantaments de cèl·lules és una alternativa, encara en fase de recerca que obre oportunitats de futur. El món de la innovació tecnològica també obre oportunitats de millora amb molts aspectes de la malaltia. El futur és esperançador.

Switch to mobile version