Autor Cultura
11 Gener 2015 a 18:00

La UGT acollirà una exposició sobre la lluita dels catalans pels drets socials i nacionals

És de la Fundació Josep Irla

cartell

Un dels cartells que s’exposen a la mostra // Imatge cedida per UGT Catalunya

La seu de la UGT a Barcelona acollirà l’exposició Llibertat! La lluita dels catalans pels drets socials i nacionals, que fa un recorregut a la història de Catalunya a partir de diversos quadres, imatges, cartells i fotografies. L’objectiu de la mostra, que ha estat impulsada per la Fundació Josep Irla, és radiografiar la tasca de diverses generacions de catalans que van defensar els drets socials i nacionals del país. L’exposició s’inaugurarà el proper 15 de gener al local barceloní del sindicat.

La mostra de la Fundació és itinerant i serà a la seu d’UGT Catalunya durant un mes, del 15 de gener al 16 de febrer. Dijous vinent, el secretari general del sindicat, Josep Maria Álvarez, inaugurarà la mostra al costat de Josep Vall, president de la Fundació Josep Irla. Anna Simó, vicepresidenta del Parlament i membre del patronat de la Fundació, i els historiadors Òscar Jané i Josep Fontana, que han col·laborat en la organització de l’exposició, també assistiran a l’acte que donarà el tret de sortida a l’estada de la mostra a la seu d’UGT.

Llibertat! La lluita dels catalans pels drets socials i nacionals és un recopilatori d’imatges gràfiques de tot tipus que es combinen amb textos de l’època i reflexions d’historiadors actuals per traçar una línia temporal que demostra que la lluita pels drets individuals, la justícia social i la llibertat nacional ve de lluny, segons els propis promotors de l’exposició. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres de nou del matí a vuit del vespre i els dissabtes al matí. L’entrada és gratuïta.

Switch to mobile version