Autor Cultura
14 Gener 2015 a 16:30

La novel·la històrica obre el nou cicle de Cafè amb Lletres de Cerdanyola

Les sessions se celebren cada mes des del gener al maig

Detall de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona

Detall de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona // Imatge del web commons.wikimedia

La novel·la històrica ha estat el gènere escollit per obrir el cicle 2015 de sessions literàries cerdanyolenques de Cafè amb lletres. Organitzat per la Taula de Lletres Local, se celebra mensualment al Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech, a les 19:30h.

La inauguració d’aquest nou cicle es farà el proper dijous 22 de gener amb una taula rodona de luxe on participaran quatre experts en novel·la històrica: Maria Antònia de Miquel, Maria Carme Roca, José Enrique Ruiz-Domènec i Coia Valls.  La cita, com a la resta de sessions, és les 19:30h, en el Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech,

Maria Antònia de Miquel, editora i directora literària, ha tingut al seu càrrec la publicació d’autors de novel·la històrica tan importants com Robert Graves, Mary Renault o Gove Vidal.

La historiadora i filòloga Maria Carme Roca va publicar l’any 1997 la seva primera obra i des de llavors té més de 50 llibres publicats. Durant la seva trajectòria ha conreat literatura infantil i juvenil, el conte curt, l’assaig i la novel·la històrica. Ha obtingut diversos premis i guardons literaris com el Bancaixa de novel·la juvenil per la seva obre “Qui és el de la foto?” de l’any  2009, el Nèstor Luján de novel·la històrica per “Intrigues de palau“, l’any 2006, el premi Barcanova de literatura infantil i juvenil “Akanuu, l’arquer persa“, en 2005, entre d’altres.

José Enrique Ruiz-Domènec és historiador i professor de la UAB, especialista en l’Edat Mitjana, en la cultura europea i en l’herència mediterrània. Entre altres premis, l’any 2006 va rebre el premi Ciutat de Barcelona, en la modalitat d’assaig, pel seu llibre “El Reto del historiador“.

Coia Valls és actriu i escriptora, amb quatre novel·les publicades i diversos premis rebuts, entre d’altres el premi Néstor Luján de novel·la històrica per la seva primera novel·la, “La princesa de Jade” el 2010.

El Cafè amb lletres, organitzat per la Taula de Lletres Local, se celebra mensualment un dijous al Museu d’Art de Cerdanyola – Can Domènech,carrer de Sant Martí, 88 de Cerdanyola del Vallès, a les 19:30 h.

Les sessions del Cafè amb Lletres previstes per aquest 2015 són, a més d’aquesta Taula rodona sobre novel·la històrica del 22 de gener, són:

  • · dijous, 19 de febrer – David Martí: Les dones sàvies de la muntanya
    · dijous, 12 de març – Maria Barbal: En la pell de l’altre
    · dijous, 16 d’abril – Dory Sontheimer:  Les set caixes
    · dijous, 14 de maig – Vicenç Villatoro: Un home que se’n va
Switch to mobile version