Autor Societat
18 Gener 2015 a 17:00

La Generalitat invertirà 50 milions d’euros en la millora de la seguretat viària

Santi Vila ho va anunciar divendres

Aquest mapa mostra els punts on es faran les 190 actuacions previstes a la nova estratègia del Departament de Territori i Sostenibilitat // Imatge cedida per la Generalitat

Aquest mapa mostra els punts on es faran les 190 actuacions previstes a la nova estratègia del Departament de Territori i Sostenibilitat // Imatge cedida per la Generalitat

140 persones van perdre la vida l’any passat a les carreteres catalanes. Aquesta xifra és un 43% més baixa que la del 2010, però les conselleries d’Interior i de Territori i Sostenibilitat s’han conjurat per reduir-la encara més. Per això divendres, en una visita al Centre de Control de Carreteres de la Generalitat a Vic, el conseller Santi Vila va anunciar un pla que preveu 190 actuacions a la xarxa viària catalana per reduir la sinistralitat. El cost d’aquestes actuacions rondarà els 50 milions d’euros.

El 50% dels 12.000 quilòmetres de la xarxa viària del país depenen directament de la Generalitat. Per aquestes carreteres hi passa més de la meitat del trànsit que circula per les carreteres catalanes. En concret, 842 milions d’usuaris l’any utilitzen aquest teixit viari propietat del govern català. I és en aquest entramat on la Generalitat concentrarà les 190 actuacions amb l’objectiu de reduir els accidents de trànsit.

71 de les millores previstes ja es van començar a executar a finals de l’any passat, però la majoria –tota la resta- es començaran a materialitzar al llarg d’aquest 2015. Les comarques de Barcelona, amb 79, seran la demarcació amb més actuacions, seguits per les de Girona, amb 43, i les Terres de l’Ebre, amb 35. A les zones que envolten Tarragona i Lleida s’hi faran 20 i 13 obres de millora, respectivament.

Un dels punts estrella d’aquesta nova estratègia de seguretat és la construcció de sistemes que reforcin la separació dels dos sentits de la marxa amb l’objectiu d’evitar els xocs frontals, que són els més mortífers. Això inclourà, per exemple, la construcció d’una mitjana a la C-59, la BV-2041, la C-55, la C-16 en el seu pas per la comarca del Berguedà i el tram de la C-58 que transcorre entre el Vallès Occidental i el Bages. També es faran altres actuacions puntuals a vies que presenten alguns punts perillosos. A Sant Fruitós de Bages, per exemple, es construirà una rotonda en el punt d’enllaç entre el poble i la C-16c. La bateria d’actuacions també inclourà el desdoblament de la C-260 al seu pas per Vilatenim.

Switch to mobile version