Autor Entitats
11 Gener 2015 a 12:00

FGC comença a utilitzar drons

La seva funció serà revisar les instal·lacions

FGC dron

Operari d’FGC fent funcionar el dron // Imatge cedida per FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha començat a utilitzar vehicles aeris no tripulats (drons) per la revisió de les seves instal·lacions. Concretament l’ús d’aquest sistema va començar ahir, en la revisió de les línies de mitjana tensió (25 kV) que uneixen les subestacions elèctriques de les estacions de Les Fonts i Sant Quirze, amb les receptores de l’empresa subministradora.

El dron va sobrevolar la zona tot revisant que el cable estigués en bon estat, mitjançant avançades tècniques d’inspecció com són la termografia i les imatges d’alta definició. Aquesta nova tecnologia pot esser aplicada per FGC gràcies a Infraplan, i els permet obtenir informació de forma més eficaç, analitzant entorns de difícil accés, escurçant el temps de procés així com evitant situacions de risc temporal.

FGC dron

Dron funcionant // Imatge cedida per FGC

Els resultats del treball del dron permetran a FGC obtenir dades de treball en els formats més avançats gràficament en 3D. Es tracta d’un treball que es realitzarà un cop a l’any, amb la intenció de ser el primer de més àrees on es vol aplicar aquesta tecnologia, com són el control i manteniment de les vies, catenària, senyalització i fins i tot entorns naturals propers a les estacions de muntanya del Grup FGC.

Cada cop més a prop del “smart train”

L’ús d’aquests drons representa per a FGC un pas més cap al concepte “smart” en la gestió dels ferrocarrils com a estratègia transversal i factor de dinamització, a més d’un valor afegit per als clients. Aquest concepte d’”smart train” agrupa el conjunt d’iniciatives i solucions posades al servei de l’usuari per aconseguir una gestió ferroviària intel·ligent, aplicant tant la tecnologia com la innovació.

Switch to mobile version