Autor Societat
29 Gener 2015 a 14:30

Es recomana no fer extraescolars i evitar els espais oberts pel risc de ventades a Cerdanyola

S’agreuja la previsió entre avui i demà

Consells per ventades. Protecció civil// Imatge del web de la Generalitat del Catalunya

Consells per ventades. Protecció civil// Imatge del web de la Generalitat del Catalunya

El municipi de Cerdanyola del Vallès es prepara per al possible episodi de fortes ventades previst per les pròximes hores. Des de l’Ajuntament es recomana que, sobretot, entre la tarda d’avui dijous i el matí de demà divendres, s’evitin els parcs infantils, no es facin activitats extraescolars a les escoles i instituts ni esports en espais oberts.

Des del consistori s’informa que s’ha constituit Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL)  per prevenir i fer front a la prossible situació. L’Ajuntament vol indicar també que es troba en contacte permanent amb el Centre de Coordinació de Protecció Civil de Catalunya (CECAT) davant el risc de possibles ventades fortes que es puguin produir aquesta tarda fins al migdia de demà divendres.

Davant l’evolució del possible episodi de forts vents l’Ajuntament, d’acord amb la Generalitat de Catalunya, recomana que aquesta tarda i demà pel matí :

  • • No es facin activitats extraescolars a les escoles i els instituts de la ciutat
  • • No es facin activitats esportives als espais oberts municipals habilitats per aquesta finalitat.
  • • Restringeix l’ús dels parcs públics, amb el corresponent balisament per evitar l’accés a la ciutadania.

I s’aconsella:

  • Evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses en llocs on puguin caure al carrer.
  • Recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant com ara antenes, baixar completament les persianes i tancar portes i finestres.
  • • Anar amb precaució en totes les activitats a l’aire lliure.
  • • Evitar tots aquells desplaçaments que no siguin estrictament necessaris
  • • No agafar el vehicle particular si no és del tot imprescindible.
  • En el cas de desplaçaments per carretera, extremar les precaucions, sobretot a autopistes i vies ràpides, especialment camions i caravanes.

Cal Recordar que aquest avís pots veure’s alterat en funció de la previsió meteorològica de les properes hores. L’Ajuntament de Cerdanyola indica que anirà informant de l’evolució de l’episodi i la seva afectació a la ciutat a través dels mitjans de comunicació municipals i dels canals 2.0.

Dimecres passat, el departament de Protecció Civil de la Generalitat va activar la fase ALERTA del pla PROCICAT davant la previsió d’un episodi de fort vent que podria ser greu a partir de la matinada de dijous a divendres. El fenomen de fort vent s’ha inicat el matí de’avui dijous a les cotes altes del Pirineu Occidental, litoral i prelitoral central i de Tarragona. S’anirà estenent a tot Catalunya a partir del migdia i durant la tarda

Es preveu que el fenomen sigui especialment greu la matinada de dijous a divendres i matí de divendres, sobretot al sud de la Catalunya Central, comarques de Barcelona i prelitoral de Tarragona. 

Es recomana que prevegin la suspensió de les activitats a l’aire lliure, i el tancament de parcs i altres zones públiques, durant el període de màxima afectació i es demana a la població extremar la prudència en la mobilitat en vehicle i a peu i en les activitats a l’aire lliure a les zones més afectades

Dijous, les comarques on es preveu que puguin haver-hi més incidències són, segons la previsió: Anoia, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès. Amb tot, les comarques de muntanya tindran els valors de vent més elevats sobretot a cotes altes i tot el territori es veurà afectat per vent intens i/o violent incrementant-se amb el pas de les hores.

Switch to mobile version