Autor Triatló - Duatló
27 Gener 2015 a 16:30

El matadeperenc Joan Trabal es marca el repte de fer la Transpyrenea

Kilian Jornet és l’actual plusmarquista de la prova

joan trabal

Joan Trabal participarà en la Transpyrenea // Imatge cedida per l’Ajuntament de Matadepera

Kilian Jornet, que va la fer en només 8 dies i 3 hores, és un dels comptats esportistes que han aconseguit fer la Transpyrenea, que recorre els quasi 900 quilòmetres que uneixen l’Oceà Atlàntic i el Mar Mediterrani en un traçat de gran recorregut GR-11, un dels més transitats de la serralada.

Aquesta referència dona un idea de la dificultat del repte que ara s’ha marcat el matadeperenc Joan Trabal, que serà un dels 248 corredors de 30 països diferents que recorreran la Transpyrenea el juliol de 2016, una prova que supera tots els límits de dificultat amb 48.000 metres de nivel positiu.

Aquest nou repte no sorprèn si tenim en compte que Trabal és d’aquells esportistes que s’atreveix amb tot, com ho demostren els 300 quilòmetres i els 24.000 metres de desnivell positiu que va fer al Tor des Géants, l’ultratrail més dur del món.

Els valents que participaran en la Transpyrenea l’hauran de finalitzar en un temps màxim de 400 hores, sense parar, és a dir, que cada participant haurà d’autogestionar-se els temps de repòs com consideri més oportú. Tot i així, l’organització ha previst tres formats competitius diferents: el primer és per etapes, dividint el traçat en un total de 4 segments de més de 200 quilòmetres; la segona és fent-ho per relleus i la darrera opció és per equips.

Switch to mobile version