Autor Societat
20 Gener 2015 a 09:00

Balanç de la campanya de CCOO de recollida de joguines durant el Nadal

El sindicat vol potenciar les iniciatives solidàries

Joguines

Joguines // Imatge del web Wikimedia Commons00

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) va impulsar la campanya “Cap nen sense joguina i material escolar” les passades festes nadalenques. Fruit de la coordinació entre diferents iniciatives internes del sindicat i entitats externes, va començar entre el 9 de desembre i el 24 de desembre a locals de CCOO de Barcelona (Via Laietana), CCOO del Vallès Oriental-Maresme-Osona, i CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central.  Es va recollir material fins al 9 de gener.

La campanya va ser la suma de les sinergies sindicals de treballadors sindicals que treballen en centres penitenciaris i que col·laboren amb l’Asociación Sonrisas Azules, d’Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya i de la Xarxa d’Acció Solidària.

Només en dues setmanes es van recollir unes 600 joguines noves i de segona mà en bon estat i 6 capses de material escolar.

D’entre les joguines recollides destaquen: jocs col·lectius i de taula, jocs d’exterior com pilotes, bicicletes, patins i raquetes, joguines i jocs educatius per a nadons, jocs educatius i puzles per totes les edats, ninots de peluix i d’altres tipus, joguines interactives, joguines de coxes, camions i motos.  El lliurament de les joguines es va realitzar a REIR (Associació recursos educatius per la infància en risc), associació de Granollers que treballa amb famílies i nens en risc d’exclusió social i col·labora amb serveis socials d’ajuntaments per ajudar a famílies amb necessitats.

Les caixes de material escolar (llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de colors, maquinetes, retoladors, estotjos, celo, quaderns, llibretes, llibres de contes i altre material fungible) van ser lliurades a la Xarxa Acció Solidària (XAS) com a aportació a la campanya que organitza des del mes de juliol 2014, sota el lema “S’ha de garantir que tots els nens i nenes de Catalunya accedeixin a l’escola amb igualtat de condicions”. Amb aquesta aportació s’ha donat suport econòmic a 7 escoles de Catalunya de  Barcelona, Badalona, Terrassa i l’Hospitalet, en barris amb alt nivell de risc de pobresa i exclusió social. L’Obra Social “la Caixa” també va fer una donació amb ajuda en material escolar de la mateixa campanya de 8 caixes de material escolar, que han estat donades a a 6 escoles.

L’impuls per part de CCOO de crear la Xarxa Acció Solidària (XAS), i aquests tipus d’iniciatives sindicals de recollida de material –  com ara la de material sanitari que es va fer per a Gaza, o la iniciativa de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO en suport dels refugiats sirians al Líban i amb els treballadors i treballadores en vaga de l’empresa A.J. Ruz a Sils, Girona-  són accions puntuals, però són considerares, dins el sindicat, com actes a potenciar. Ja que aquestes campanyes, encara que són petites, expressen una consciència i cultura de solidaritat de la classe treballadora, que és el ciment del sindicalisme de classe, de la solidaritat i de l’internacionalisme.

Segons el sindicat, aquestes iniciatives signifiquen, alhora, la recuperació dels valors de solidaritat els quals ells representen. Des de CCOO de Catalunya volen consolidar, organitzar, generalitzar i potenciar aquests tipus d’accions a tots els territoris, sobretot a les empreses.

Switch to mobile version