Autor Ensenyament
18 Gener 2015 a 18:00

Augmenta la feina pels graduats en FP

Els joves entre 16 i 24 anys estan menys exposats a l’atur

Estudiants

Estudiants // Imatge del web iec.cat

Els graduats en ensenyament professionals d’entre 16 i 24 anys són els que més feina troben. Per primera vegada des del 2007, canvia aquesta tendència i es produeix un increment de persones graduades que s’uneixen al món laboral. Les dades mostren símptomes que indiquen que el cicle regressiu s’està acabant, com que el 41,46% dels graduats en ensenyaments professionals estan treballant, respecte al 41,08 de l’any passat. La taxa d’atur segueix sent inferior a la taxa d’atur de Catalunya, igual succeeix en la taxa d’atur pels joves.

El president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, han presentat els resultats de l’estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2014, elaborat pel mateix Departament d’Ensenyament i el Consell General de Cambres de Catalunya. L’estudi mostra quina és la situació laboral i formativa dels graduats en ensenyaments professionals, entre sis i nou mesos després d’haver finalitzat els seus estudis.

El 33,73% dels graduats de grau mitjà estan treballant, en canvi un 47,60% dels graduats de grau superior ho fa. Ambdues xifres són superiors respecte a l’estudi de l’any anterior.

En els darrers anys han augmentat el nombre d’estudiants, un 4% més que en l’any passat. Això es deu al fet que els graduats són conscients que amb una major qualificació, més altes són les opcions d’entrar al mercat de treball.

La majoria, tot i ser graduats segueixen formant-se. Un 42,88% estudien exclusivament, i un 12,22% estudien mentre treballen. Els alumnes que segueixen estudiant, normalment són els joves d’entre 16 i 24 anys, però el nivell d’ocupació és més elevat a mesura que augmenta l’edat. Pel que fa als graduats de grau mitjà, el 63,2% segueix formant-se, en un altre grau mitjà o en un superior, i el 48,43% dels graduats de grau superior també ho fa, sigui en un altre grau superior o en una universitat.

Switch to mobile version