Autor Societat
29 Desembre 2014 a 13:00

Soridaritat per un Cafè Cerdanyola

L’intercanvi es fa a la carpa del Parc Xarau

Detall de la imatge del Cafè Cerdanyola de Comerç Just

Detall de la imatge del Cafè Cerdanyola de Comerç Just // Imatge del web de l’Ajuntament de Cerdanyola

Fins al 5 de gener, qualsevol que aporti una joguina o aliments, es podrà prendre un Cafè Cerdanyola Solidari de comerç Just al Parc de Xarau. El Cafè Solidari es podrà comprar, també, en paquets als establiments col·laboradors durant tot el mes de gener.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès promou la campanya Cafè Solidari. Aquesta iniciativa s’emmarca en la Tardor Solidària amb col·laboració amb la Taula Local del Tercer Sector Social, la campanya Una Nit d’I l·lusió per a Tothom i els comerços col·laboradors.

Tothom pot col·laborar a la campanya Cafè Solidari aportant aliments i joguines noves o en bon estat a canvi d’un Cafè Cerdanyola de comerç just, procedent de cooperatives cafetaleres de dones de Mèxic i Tanzània.

L’intercanvi d’aliments i joguines per un cafè solidari té lloc a la carpa instal·lada al Parc de Nadal del Parc Xarau en el següent horari:

 • · Dilluns 29, de 10 a 20h
  · Dimarts 30, de 10 a 20h
  · Dimecres 31, de 10 a 14h
  · Divendres 2, de 17 a 21h
  · Dissabte 3, de 17 a 21h
  · Diumenge 4, de 17 a 21h
  · Dilluns 5, de 17 a 21h

La campanya de Cafè Solidari s’allargarà durant el mes de gener amb la possibilitat de comprar paquets de Cafè Cerdanyola en els establiments col·laboradors.

La recaptació íntegra de la venda del cafè es destinarà a l’adquisició d’aliments per a les entitats del Tercer Sector.

Els establiments col·laboradors són:

 • · Bar Alaska – Pg. Acàcies, 8
  · Bar Caracas – Carrer Foment, 1
  · Bar Grau – Carrer Sant Ramon, 180
  · Bar Ca L’Enric – Passeig Cordelles, 2
  · Bar Té i Café – Carrer Francesc Layret, 76
  · Dori Dori – Passeig Cordelles, 22
  · Ecovida – Passeig Cordelles, 25
  · Gourmet Suárez – Passeig Cordelles, 30
  · Panxa Contenta – Passeig Cordelles, 21-23 local 2
  · Padró Solanet – Carrer Sant Ramon, 159
  · La Montcadenya – Carrer Francesc Layret, 74
  · El Tastet – Carrer Sant Daniel, 8

La iniciativa del Cafè Cerdanyola forma part de la campanya de l’ONG Alternativa 3, Comerç Just, anomenada genèricament com Cafè Ciutat: és un projecte dirigit al ciutadà, al teixit associatiu, entitats públiques i establiments per tal de fomentar la consciència en el consum de cafè d’una manera responsable, coneixent el seu origen i les condicions de Comerç Just d’aquest en el marc de cada ciutat.

Aquesta proposta referent en el marc de la Compra Pública Ètica i primer cafè de comerç just de les ciutats en l’estat espanyol, presenta als ciutadans els objectius de l’Agenda 21 decidida en l’Assemblea de les Nacions Unides l’any 1992, aspirant a posar aquests objectius en funcionament en l’àmbit local, per així donar la possibilitat a escala individual d’actuar de forma responsable en el consum .

La proposta Cafè-Ciutat tractarà de mantenir aquest suport d’una manera concreta i en un entorn de compromís associatiu com és vincular el consum de determinats cafès amb localitats i ciutats de la nostra terra a l’igual que en altres països europeus on ja s’han desenvolupat programes similars.

La campanya Cafè-Ciutat disposa d un cafè de Comerç Just amb identitat per la nostra ciutat. Un cafè de Comerç Just que vincula les ciutats amb un cafè d’origen. Donant la possibilitat a cada ciutat per agermanar-se amb una cooperativa cafetalera productora.

Switch to mobile version