Autor Societat
31 Desembre 2014 a 15:00

Sant Quirze aprova una licitació pel manteniment i millora de la via pública.

Millorarà la recollida selectiva i la neteja viària

Millora servei de neteja. Sant Quirze del Vallès

Millora servei de neteja. Sant Quirze del Vallès // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va aprovar en el Ple municipal del passat 29 de desembre, la licitació d’un contracte per la millora de la recollida selectiva de residus i la neteja viària. El contracte té un preu de sortida de 20.003.696,24 d’euros i una durada de 8 anys, prorrogable per dues anualitats més.

La principal novetat en aquest sector és que la recollida de residus l’assumirà l’empresa adjudicatària, en comptes de l’empresa municipal de Terrassa Eco-equip, que donava el servei a tot el nucli per acord dels dos ajuntaments. La recollida al Camí de Can Corbera i als carrers Verge de la Mercè i Verge de Montserrat sí que la seguirà fent Terrassa, ja que els seus vehicles s’adapten millor a l’amplada d’aquests vials. També hi haurà canvis al barri de Les Fonts, nucli que Sant Quirze comparteix amb Terrassa, amb la introducció de contenidors de càrrega lateral, per tal de simplificar l’operativa de recollida i el parc de vehicles. Així, amb l’excepció dels tres carrers de Les Fonts esmentats, el servei de recollida serà únic a tot el municipi. Al mateix barri, la neteja dels espais públics i el servei de deixalleria el seguirà prestant l’empresa municipal de Terrassa. L’acord entre els dos ajuntaments hi donarà continuïtat, mitjançant la fórmula d’una encomana.

Antoni Rebolleda, tinent d’alcalde de Serveis Urbans va explicar la intenció de dur a terme una millora general de la neteja viària. Concretament, va dir que s’incorporarà al circuit ordinari la zona del Castellet, “per igualar-lo a la resta d’urbanitzacions isolades”. També es reforçarà la neteja mecànica als polígons industrials del terme municipal, amb una freqüència mensual.

Amb el nou contracte de neteja, es renovaran els contenidors i es mantindrà el sistema de càrrega lateral. S’incrementaran les illes de contenidors amb les 5 fraccions per augmentar el percentatge de recollida selectiva. A més, s’augmentarà el nombre de contenidors per a la recollida d’oli domèstic usat: actualment n’hi ha tres i també se’n pot dipositar a la deixalleria municipal. I també s’instal·laran noves mini deixalleries que facilitaran l’accés de la ciutadania a aquesta modalitat de recollida i completaran el servei  que dóna la deixalleria municipal.

A la deixalleria es faran obres, que permetran millorar la senyalització, el buidatge de contenidors, la distribució de l’espai i la circulació interna dels vehicles. Per altra banda, es mantindran els serveis de recollida, de mobles i trastos vells, de roba i sabates usades, de restes vegetals o de càpsules de cafè i infusions, de piles, de fluorescents, de residus electrònics i de residus especials. Tant amb els contenidors ubicats a la via pública com a la deixalleria municipal.

La renovació de la flota de vehicles i la maquinària permetrà també millorar les prestacions i el rendiment del servei de recollida i de la neteja dels espais públics, així com el funcionament de la deixalleria. Finalment, el nou servei de neteja inclourà accions concretes sobre els excrements de gossos a la via pública. Aquesta és una de les principals queixes que la ciutadania de Sant Quirze formula sobre l’estat de neteja del municipi.

 

Switch to mobile version