Autor Economia
26 Desembre 2014 a 14:15

Prorrogada la contractació dels 110 orientadors laborals de les oficines de treball

La Generalitat manté el reforçament dels SOC

Fins el 31 de desembre del 2015, el Govern de la Generalitat aposta per mantenir el reforç dels serveis d’orientació de la xara d’oficines de treball

Fins el 31 de desembre del 2015, el Govern de la Generalitat aposta per mantenir el reforç dels serveis d’orientació de la xara d’oficines de treball // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El passat dimarts 23 de desembre, la Generalitat va aprovar una nova pròrroga de la contractació dels 110 orientadors laborals de les oficines de treball per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur mitjançant els serveis d’informació i orientació laborals.

D’aquesta manera, fins el 31 de desembre del 2015, el Govern de la Generalitat aposta per mantenir el reforç dels serveis d’orientació de la xara d’oficines de treball.

Es tracta de 110 professionals que centren la seva activitat en la presentació de la cartera de serveis del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), identificació dels factors d’ocupació, assessorament grupals i individuals, orientació professional i cerca de feina i intermediació laboral, així com serveis a les empreses.

La decisió del Govern de prorrogar-los el contracte és una aposta pel reforçament dels serveis d’orientació utilitzats actualment a les oficines de treball del SOC, on s’hi identifiquen les competències i potencialitats de les persones en atur, i es dissenyen itineraris formatius professionals per tal de millorar-ne l’ocupabilitat.

L’objectiu és aconseguir que les persones a l’atur, amb l’ajut del personal orientador de les oficines de treball, incrementin les possibilitats de trobar una feina. En aquest sentit, el nou model d’oficines de treball es basa en l’oferta d’un servei tècnic de qualitat a les persones aturades per tal de millorar la seva inserció al mercat laboral i la seva ocupabilitat. A més, també es pretén atendre, prioritzar i diagnosticar aquestes persones de manera que se’ls hi assignin programes de polítiques actives d’ocupació d’acord amb les necessitats que es detectin.

Switch to mobile version