Autor Cultura
20 Desembre 2014 a 13:30

Peces del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) en diverses exposicions

Exposicions i préstecs d’obres arreu de Catalunya

Cartell de Ramon Casas, contra la tuberculosi

Cartell de Ramon Casas, contra la tuberculosi // Imatge cedida Ajuntament de Cerdanyola

El Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) no es limita a la presentació de la interessant col•lecció artística que atresora en la seva seu, sinó que constantment promou exposicions, préstecs d’obres, i altres activitats, en les quals el Museu surt portes enfora per escampar l’art per al gaudi dels espectadors i per al treball rigorós en torn al seu fons.

En aquest sentit, la renovadora i preciosa exposició “Els altres noucentistes”, producció del MAC i la Diputació de Barcelona, després de presentar-se de maig a agost a Cerdanyola, va passar també pel Museu Comarcal de Manresa i des del 13 de desembre es pot veure al Museu Abelló de Mollet del Vallès. En la mostra, el MAC aporta obres d’Ismael Smith, Josep de Togores i de Marian Espinal, a més d’unes fotografies d’una model a l’estudi del darrer artista.

També produïda pel MAC, és l’exposició de l’artista Tom Carr “Ecos de Carles Buïgas”, que es va poder veure al MAC l’últim trimestre de 2013, i que més tard es va presentar a Badalona i a Tortosa, i que aviat recalarà a Manresa.

Pel que fa als préstecs, en la antològica exposició “Barcelona, zona neutral (1914-1918)”, al voltant de l’ambient artístic al Cap i Casal durant la Primera Guerra Mundial, i que serà a la Fundació Miró de Barcelona fins al 15 de febrer, el MAC ha prestat una joia del seu fons, un cèlebre cartell de Ramon Casas per a la lluita contra la tuberculosi, encàrrec de la Mancomunitat de Catalunya. A més, quatre escultures de Josep Llimona, prestades pel MAC, es poden veure en l’exposició del Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona (MEAM) dedicada a l’il•lustre escultor, en el 150è aniversari del seu naixement.

Switch to mobile version