Autor Societat
24 Desembre 2014 a 14:30

La Policia Judicial de Sabadell intervé en la detenció d’una banda criminal

Es dedicava a la sostracció i falsificació de xecs i pagarés

falsificacio xecs

En el moment de la detenció van trobar 27.000 € en metàl·lic // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

La Policia Judicial de la comissaria de Sabadell del Cuerpo Nacional de Polícia va participar a la detenció que es va fer el passat mes de novembre de nou persones com a presumptes autors de delictes d’estafes, falsificació de documents, descobriment i revelació de secrets i pertinença a organització criminal.

La detenció es va produir a més de la unitat de Sabadell, gràcies a la participació conjunta d’agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Unitat Central d’Estafes i Mitjans de Pagament, conjuntament amb l’Equip de Delinqüència Especialitzada (EODE) de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la comandància de la Guardia Civil de Barcelona i el Grup I de Delinqüència Econòmica i Financera i Fiscal de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya. Els arrestats van ser vuit homes d’edats entre els 30 i els 50 anys, un de nacionalitat boliviana, i una dona de 50 anys.

Tot va començar al mes de juny quan es va crear un equip conjunt de diverses unitats dels Mossos d’Esquadra, el Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil tutelada pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, després de posar en comú informacions coincidents referents a l’activitat d’una organització criminal dedicada al cobrament i falsificació de xecs i pagarés bancaris.

La banda operava raspant la tinta del beneficiari dels xecs i reescrivia el nom d’algun dels membres de l’organització que ingressava o cobrava el xec o pagaré en efectiu. La seva estructura estava formada en un primer escalafó per una dona i un home que eren parella sentimental, que s’encarregaven de la manipulació dels xecs que prèviament havia sostret un transportista que obria la correspondència amb la única intenció de trobar xecs o pagarés bancaris.

La resta de membres de es dedicaven a captar a persones amb problemes econòmics per utilitzar-les com a beneficiaris dels imports econòmics dels documents bancaris a canvi de petites comissions que oscil·laven entre el 5 i el 10%. Entre el 60%-70% dels beneficis eren pels falsificadors i la resta per als captadors i el transportista.

En el moment de la detenció realitzada el passat 20 de novembre al domicili dels falsificadors es van localitzar tretze xecs, 27.000 euros en efectiu i diferents dispositius electrònics destintats a la falsificació de xecs bancaris. Segons la investigació aquesta banda podria estar operant des de 2009.

Dels detinguts, el jutge va decretar l’ingrés en presó per cinc d’ells i llibertat amb càrrecs pels restants, en un procés que ha portat a la detenció de un total de 23 persones.

 

Switch to mobile version