Autor Entitats
26 Desembre 2014 a 17:30

La Generalitat aprova el nou Pla anual d’actuació estadística

Inclou 324 actuacions estadístiques pel 2015

Producte interior brut a Catalunya. Base 2008 // Font: Idescat i Departament d'Economia i Coneixement.

Producte interior brut a Catalunya. Base 2008 // Font: Idescat i Departament d’Economia i Coneixement.

Aquest dimarts, el Govern va anunciar l’aprovació del Programa anual d’actuació estadística per el 2015, que inclou un total de 324 actuacions estadístiques per al proper exercici, davant les 316 programades pel 2014.

L’any vinent, en el marc de l’estadística oficial que elaborarà la Generalitat, es publicaran els resultats de les Taules Input-Output de Catalunya 2011 (TIOC-2011). Aquestes xifres consisteixen en la representació quantitativa més exhaustiva del funcionament real de l’economia catalana. Els resultats obtinguts, elaborats per tercera vegada per l’Idescat, constituiran la base de les estimacions de macromagnituds econòmiques – PIB –.

Les noves actuacions del Pla estadístic s’incorporen majoritàriament dins l’eix de la cohesió social, el medi ambient i la sostenibilitat. En el transcurs del 2015 s’elaborarà el Sistema d’indicadors sobre la infància i l’adolescència, l’Estadística del voluntariat, l’Enquesta de Seguretat pública adreçada a la gent gran i, entre d’altres novetats, s’integraran dades de fonts administratives i estadístiques en els registres de població, empreses i territori.

D’altra banda, el Govern ha anunciat que en l’àmbit de difusió continua elaborant el sistema integrat d’informació estadística, que parteix de les bases tecnològiques i funcionals definides per la Plataforma Cerdà, i està millorant i ampliant la visualització de dades – com gràfics i mapes – del web d’Idescat, així com la revisió de la seva estructura temàtica.

Switch to mobile version