Autor Política
1 Desembre 2014 a 16:00

La Crida per Sabadell es presenta en societat

Demana “reconstruir” la ciutat

Crida per Sabadell

Els representants de la Crida per Sabadell pugen a l’escenari al final de l’acte // Imatge cedida per Crida Sabadell

Mig miler de persones van assistir a la presentació pública de Crida per Sabadell, un projecte polític que demana “(re)construir” la ciutat amb un programa que neix des de les plataformes veïnals i socials. Al llarg de l’acte, que es va celebrar dissabte a la Sala Miguel Hernández, van explicar el full de ruta de la Crida els seus quatre portaveus. La primera parada del seu trajecte cap a les eleccions municipals del 2015 és la recollida de 3.000 avals que legitimin i donin el tret de sortida definitiu al projecte. Els representants de la Crida van estar acompanyats dissabte per personalitats del món de la política i la cultura, com el diputat de la CUP David Fernández.

Virgínia Domínguez, regidora a l’Ajuntament per Entesa per Sabadell, va encetar l’acte amb un discurs que va servir per presentar el projecte. Domínguez va recordar que la Crida “no ha nascut del no res” i va assegurar que “duu una llarga trajectòria de lluites i de construcció de propostes municipalistes alternatives”, com ara les candidatures que l’esquerra alternativa ha presentat a Ripollet o a altres ciutats del Vallès. Com a representant del projecte, la regidora va explicar que la plataforma Recontruïm Sabadell de la Crida busca ser una eina per canalitzar “la declaració d’intencions per a conquerir les diferents sobiranies que considerem essencials”, i que inclouen assumptes diversos que van més enllà del debat nacional, com ara l’habitatge o l’alimentació.

Els quatre portaveus de la Crida van sortir al final de l’acte per reblar el clau i definir els objectius. Míriam Ferràndiz, Matias Serracant, Anna Lara i Albert Boada van explicar que el projecte vol “canalitzar el descontentament i la ràbia” per la situació actual en una onada que “transformi la realitat de la nostra política municipal”. Aquest “renaixement”, tal com ells el van batejar, de la política local el volen fer “des de les coses petites, de cada barri, fugint dels discurs buits de l’engany i la mentida, recollint l’experiència del municipalisme combatiu de les candidatures que ens precedeixen”.

David Fernández, portaveu de la CUP al Parlament, i Néstor Salvador, del Sindicat Andaluz de Trabajadores, també van intervenir a l’acte per posar de relleu la importància dels moviments veïnals. Els poemes de Cèlia Nolla, la dansa de Petit Món i la música del Kejío van donar un toc de color a l’esdeveniment entre discurs i discurs. Al final de l’acte, els quatre portaveus i les 18 persones que formen part de la mesa de la Crida van pujar a l’escenari i van col·locar les onze lletres de cartró que van formar la paraula “Reconstruïm”. Ara, el projecte ha començat a caminar i necessita 3.000 avals per fer el salt definitiu a les llistes electorals del proper maig.

Switch to mobile version