Autor Entitats
12 Desembre 2014 a 09:00

La ciutat grega Pireus acull la tercera trobada del consorci Reinicial

Vol fomentar la inserció laboral d’aturats de més de 45 anys

Edifici Cecot Terrassa

Edifici Cecot a Terrassa // Imatge d’arxiu

A finals del mes de novembre va tenir lloc a Pireus (Grècia), la tercera trobada del consorci europeu del projecte REINICIAL. Aquest projecte es va iniciar l’octubre de l’any 2013 i es basa en transferir i adaptar l’experiència de la patronal en inserir aturats majors de 45 anys.

En la trobada, on hi van participar socis grecs, italians, portuguesos i espanyols, el grup Cecot Persona i Treballa va presentar la versió adaptada d’una part de la proposta metodològica REINICIAL, que conté canvis, novetats i adaptacions gràcies a l’experiència dels socis europeus.

El grup Cecot ha estat l’encarregat de recollir les aportacions per adaptar aquesta part de la metodologia. Per una banda, el camí a seguir en l’acompanyament de les persones aturades majors de 45 anys, i per l’altra, el treball que fan aquestes persones per tal de seguir endavant en aquesta situació tan adversa.

Pel que fa a Catalunya, el grup Cecot va contactar amb diferents entitats socials com són Creu Roja Catalunya, la Fundació Engrunes, o l’associació de persones aturades Objetivo 50, amb l’objectiu d’inculcar aquestes experiències.

La trobada transnacional ha donat per més. S’ha aprofitat per iniciar la transferència d’un altre bloc metodològic, centrat en les noves eines per la recerca de feina per a sèniors. Cecot ha presentat el seu contingut dels mòduls que desenvolupa per a capacitar en l’ús d’estratègies avançades de cerca de feina, com són el Branding Personal i el posicionament a les xarxes, el blogging o el VídeoCV. El soci grec del projecte, IDEC, i amfitrió de la trobada, serà l’encarregat de liderar la transferència, actualització i adaptació d’aquesta part de la metodologia als diferents contextos nacionals.

Finalment, el consorci ha organitzat les pròximes accions del projecte que inclouran finalitzar la transferència, adaptació i traducció de la metodologia original, dissenyar els materials per a la formació de formadors i desenvolupar una prova pilot dels mòduls formatius als diferents països participants. La propera trobada del consorci tindrà lloc a Portugal al 2015.

Switch to mobile version