Autor Cultura
20 Desembre 2014 a 12:30

Estrena del gegantó Llucià de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell

El van acompanyar diverses colles geganteres

El gegantó Llucià el dia de la seva estrena

El gegantó Llucià el dia de la seva estrena // Imatge del web gegants.cat

El dissabte 13 de desembre va ser el dia tan esperat del bateig del gegantó Llucià de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell. A la passejada, que es va iniciar a la plaça de l’Imperial, hi figuraven els padrins del nou batejat, el gegantó Vicentó de Sabadell i la geganta Tereseta del barri de Covadonga de Sabadell. Diverses colles geganteres van voler ser també a la festa, no només les de Sabadell, sinó també la els grallers i tabalers de la Colla Gegantera de Badia del Vallès i la Colla de Gràcia. Es va recórrer la Rambla, fins arribar a l’Ajuntament de Sabadell. Allà fou batejat en Llucià, davant del pessebre allà instal•lat.

Perquè en Llucià és des d’ara mateix tot un símbol per l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell, i la seva comesa és la de donar difusió al noble i molt català art del pessebre. Així, en Llucià, vestit de pastoret, porta una cova amb el naixement a la mà dreta, en una clara declaració d’intencions. I ha començat la feina de manera brillant, amb una proclama escrita en què, després dels agraïments als seus creadors, artesans tots ells de renom, reivindica amb força la cultura popular del pessebre i encoratja tothom a posar-se mans a l’obra, encara que els resultats siguin d’allò més senzill.

El jove gegantó Llucià, en plena sintonia amb l’Agrupació Pessebrista de Sabadell, reclama com a punts bàsics del pessebre, l’esperit del Nadal, el sentiment d’identitat i les ganes de conservar la cultura. Cal desitjar una llarga vida al gegantó Llucià, tan llarga i profitosa com ho ha estat fins ara la trajectòria de la mateixa Agrupació Pessebrista de Sabadell.

Switch to mobile version