Autor Natació
15 Desembre 2014 a 15:30

El CN Sabadell al Campionat d’Espanya de Natació en piscina curta: campions i sots-campiones

Mireia Belmonte bat un nou rècord mundial

Els nedadors i nedadores del CN Sabadell // Imatge del Facebook del CNSabadell

Els nedadors i nedadores del CN Sabadell // Imatge del Facebook del CNSabadell

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Sabadell el LVIII Campionat d’Espanya Absolut de Natació d’Hivern p25, que va començar el divendres, 12 de desembre, i va acabar ahir, 14 de desembre, tancant, així, la temporada de piscina curta. En total, hi han participat 638 nedadors – 343 homes i 295 dones – de 131 clubs espanyols.

Durant el primer dia de proves, la nedadora Mireia Belmonte, exnedadora del CN Sabadell, va començar batent el rècord mundial en 1500m lliures. La badalonina va efectuar tota una exhibició, aturant el crono en 15.19.71, i amb aquesta marca, Belmonte té actualment cinc rècords mundials en piscina de 25m. El mateix matí, la nedadora del CN Mijas Duane da Rocha va igualar el rècord d’Espanya en 100m estils – rècord que també té Mireia Belmonte – amb un temps de 1.00.80.

En els 200m lliures masculins, Marc Sánchez, del CN Sabadell, va aconseguir la medalla de plata (1.46.68) i Miguel Durán, també del Natació Sabadell, la de bronze (1.46.93).

La primera sessió del divendres la van tancar les proves de 4×50 lliures. L’equip del CN Sabadell va aconseguir la medalla d’or en l’apartat masculí (1.28.81), mentre que en l’apartat femení, les nedadores del club sabadellenc van obtenir la medalla de plata (1.43.48). Com a curiositat, cal destacar la participació, en la prova femenina de 4x50m lliures, de la jugadora del CN Sabadell de waterpolo Jennifer Pareja, que va abandonar per unes hores el seu esport habitual. Pareja va particpar, també, en la prova dels 50m lliures esquena, aconseguint la primera plaça, malgrat que no va obtenir l’or perquè va ser desqualificada.

En la segona sessió dell Campionat es van assolir tres nous rècodrs del campionat, dos dels quals van ser per a nedadors del CN Sabadell: en els 50m lliures, Konrad Cerniak va batre’l amb un temps de 51.02; mentre que en 1500m lliures va ser Marc Sánchez, amb un temps de 14.39.53. En els 1500m lliures, un altre nedador del club sabadellenc va obtenir la medalla de bronze, Miguel Durán amb un temps de 15.01.36.

Finalment, en la prova de 4x100m lliures, l’equip femení del CN Sabadell va obtenir una tercera plaça amb un temps de 3.45.46.

La nedadora del CN Sabadell Lara Grangeon va obtenir la medalla de plata amb una marca de 2.11.01, en una prova de 200m estils que va guanyar Mireia Belmonte amb 2.08.25. En l’apartat masculí, Joan Casanovas, també del CN Sabadell, va quedar en tercera posició, aconseguint, a més, la millor marca nacional de 17 anys amb 1.58.53.

També el CN Sabadell va obteinr medalles en la prova de 4x100m estils: els nois, amb una espectacular remuntada, van fer-se amb la medalla d’or (3.34.96), mentre que les noies van obtenir una tercera plaça (4.07.96).

El CN Sabadell, campió per clubs en categoria masculina

Amb tot, el Club Natació Sabadell va ser el club que més punts va aconseguir en el LVIII Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern, amb un total de 734. Les nedadores, per la seva banda, van ser segones al podi per clubs, amb 616 punts, per darrere del CN Sant Andreu, amb 698.

Pel què fa a les marques, Mireia Belmonte – que ve de batre dos rècords mundials i d’obtenir quatre medalles d’or al Mundial de Doha – va batre un nou rèord del món, d’Europa, d’Espanya i dels Campionats en la prova de 1.500m lliures; es van igualar dues marques d’Espanya – Duane da Rocha en 200m esquena i Jessica Vall en 200m braça – i es van rebaixar 10 rècords més dels Campionats. També es van millorar fins a 24 marques nacionals d’edats.

Switch to mobile version