Autor Futbol
31 Desembre 2014 a 16:30

El CE Sabadell crida a triar 3 partits que siguin “patrimoni esportiu històric”

Partits que enalteixin el futbol com a element de cohesió social

CE Sabadell

Foto: Imatge del web del CE Sabadell

Ahir al matí, el CE Sabadell i el Bureau Internacional de Capitals Culturals van presentar la campanya 3 partits de futbol jugats pel Centre d’Esports Sabadell patrimoni esportiu històric del món, una campanya que es desenvolupa amb la voluntat de destacar i promoure els valors de l’esport en la societat actual. La presentació va anar a càrrec d’Antoni Reguant, conseller del CE Sabadell, i el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela.

Els 3 partits del CE Sabadell patrimoni esportiu històric del món són aquells partits disputats per l’equip arlequinat, d’ençà la seva fundació, l’any 1903 i fins el mes de desembre de 2014, ja sigui un partit al seu estadi o a qualsevol lloc del món.

En aquesta campanya hi pot participar qualsevol aficionat del CE Sabadell – tercer club de Catalunya en palmarès esportiu – i qualsevol altre ciutadà que vulgui enaltir els valors del futbol.

La campanya es divideix en tres fases: en la primera, qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà aportar els partits del Sabadell que consideri candidats a «patrimoni esportiu històric del món», propostes que es poden fer arribar fins el 31 de gener de 2015 a l’adreça de correu futbol@ibocc.org. Els partits, per tal de ser candidats, hauran de complir amb alguna d’aquestes característiques: transcendència local, nacional o internacional no només en l’àmbit esportiu, impacte mediàtic positiu, aportar valors ètics i solidaris, ser un referent positiu per a nens i joves, agermanar les aficions dels equips rivals o qualsevol altra característica que enalteixi el futbol com a element de cohesió social.

En una segona fase, els partits candidats es posaran a disposició ciutadana perquè els voti a través d’Internet, és a dir, que ho podrà fer qualsevol persona, des de qualsevol lloc del món, i un cop hagi acabat la votació, els tres partits més votats es convertiran en «patrimoni esportiu històric del món», incorporant-se, així, a la Llista representativa del patrimoni històric del món del Bureau Internacional de Capitals Culturals. Aquesta Llista es va iniciar l’any 2012, i per ara la ciutat de Quito, l’Equador, i els Estats Units de Mèxic ja hi han incorporat els seus partits més icònics i emblemàtics.

La tercera fase serà per promocionar, nacionalment i internacional, la campanya 3 partits del CE Sabadell patrimoni esportiu històric del món.

Switch to mobile version