Autor Societat
16 Desembre 2014 a 17:00

Ajuntaments del Vallès Occidental organitzen un taller sobre la pobresa energètica

El Consell Comarcal busca afrontar el problema

Taller sobre la pobresa energètica

Taller sobre la pobresa energètica // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va acollir ahir al matí el Taller de coneixements i recursos per a situacions de pobresa energètica. L’activitat va estar organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’ens comarcal.

La sessió de formació, en la qual van participar una vintena de treballadors i treballadores municipals,  estava principalment dirigida als tècnics de serveis socials dels ajuntaments de la comarca. El principal objectiu d’aquesta activitat era facilitar coneixements, recursos i eines als professionals per poder gestionar les situacions de pobresa energètica que arriben als serveis socials bàsics. Durant el taller, es va tractar com informar i orientar les famílies que acudeixen als serveis socials dels ajuntaments per informar-se, per exemple, sobre els consums d’electricitat, aigua i gas. A més, es van presentar experiències i bones pràctiques per facilitar la feina dels tècnics i tècniques municipals.

Aquesta activitat s’emmarca dins d’accions de sensibilització per l’estalvi a la llar  que porta a terme el Consell Comarcal dins el programa suport a la població fràgil. El programa inclou també altres tallers dirigits a la ciutadania, on s’expliquen claus per afavorir l’estalvi energètic a les llars. Aquests tallers es fan de forma itinerant als diferents municipis del Vallès Occidental.

Switch to mobile version