Autor Cultura
2 Novembre 2014 a 15:30

S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2015

BBVAUn any més, i com ve sent habitual, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA convoquen el Premi BBVA de Teatre, que arribarà a la seva 15ª edició. Fins el 22 de desembre, les companyies podran presentar els seus projectes teatrals. Al 2001 va néixer la iniciativa a Manlleu per donar suport a les companyies del teatre amateur i des de fa tres anys el premi s’obre als professionals i aposta per les companyies emergents.

La principal novetat d’aquesta edició és que enlloc de quatre obres finalistes en tindrem sis. A mitjans de gener es donaran a conèixer les obres finalistes seleccionades pel jurat i el 4 de maig se sabrà qui és la guanyadora. Les obres seleccionades seran representades en diversos teatres al llarg del mes d’abril del 2015 per tal que es puguin votar a consciència.

 16.000 euros per al millor espectacle

El premi BBVA de Teatre és el premi teatral amb major dotació de Catalunya. La gira de quatre representacions tindrà una compensació de 16.000 euros i la resta de finalistes rebran una aportació econòmica de 900 euros cadascuna. El jurat també escollirà la millor actriu i el millor actor de tots. Així mateix, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya donaran suport també al Premi.

L’espectacle guanyador de l’edició del 2013 (Harket, Protocolo) segueix amb la gira el proper febrer es podrà veure al Centre Cultural de Terrassa.

Switch to mobile version