Autor Societat
14 Novembre 2014 a 16:00

Sabadell Mediació treu una nova guia sobre el sorolls de veïnatge

Pretén millorar la convivència ciutadana

Presentació guia Sabadell Mediació

Presentació guia “Sorolls veïnals? Parlem-ne!” // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell.

El servei municipal Sabadell Mediació ha editat un segon número de la col·lecció Guies de mediació. Sorolls veïnals? Parlem-ne! ofereix idees i suggeriments per a la gestió pacífica de conflictes acústics de veïnatge i per la millora de la convivència i proposa pautes a seguir per reduir l’emissió de sorolls, especialment dins de casa (cops de porta, cadires, corredisses, televisió, aparells de música, etc.).

La nova guia dóna informació sobre com el soroll afecta al benestar de les persones, sobre quina normativa el regula i sobre quins són els instruments disponibles per afrontar el problemes relacionats amb aquesta temàtica. D’altra banda, busca fomentar l’ús del diàleg i la mediació en l’afrontament dels conflictes vinculats a la convivència i a les relacions personals.

Tal i com ha explicat aquest matí la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, en el context de la jornada Com sensibilitzar a la ciutadania sobre el soroll?, “la guia és un instrument de sensibilització sobre les molèsties que ocasionen els sorolls i a la vegada un recurs per millorar la convivència, imprescindible en relacions de veïnatge”.

Les problemàtiques relacionades amb els sorolls representen el 42% dels problemes entre veïns que el servei municipal, actiu des de l’any 2005,  ha atès al llarg d’aquest any i el 22% del total de sol·licituds de mediació, un instrument que, segons Carrasco, “permet solucionar els conflictes a la vegada que té cura de les relacions”.

Les dues guies, tant la nova edició com la primera, que va estar editada amb la finalitat de ser una eina de suport a l’organització i bon funcionament de les comunitats propietàries, poden descarregar-se des del web www.sabadell.cat/mediació (on també es pot consultar més informació de Sabadell Mediació) o bé, directament en paper, des de les oficines d’atenció ciutadana.

La jornada Com sensibilitzar a la ciutadania sobre el soroll? ha tingut lloc aquest matí al Casal Pere Quart. Apart de la presentació de la nova guia, l’activitat també ha comptat amb les experiències locals de l’Ajuntament de Girona i Barcelona i la intervenció de Lluís Monge, regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes de l’Ajuntament de Sabadell.

“La ciutat són moltes realitats i hem d’aprendre a conviure per fer possible les diferents necessitats de les persones a més de treballar per canviar el model de ciutat, per millorar-lo activament, fins i tot amb la creació d’illes verdes lliures de contaminació acústica i ambiental”, ha destacat Monge.

Altrament, s’han presentat diversos recursos i reflexions sobre accions de sensibilització i educació ambiental per part d’administracions supramunicipals i s’ha posat punt i final a l’acte amb l’activitat SENT Sabadell 2014, que ha consistit en sentir el soroll i els problemes associats des del mateix carrer d’una manera innovadora.

 

Switch to mobile version