Autor Societat
6 Novembre 2014 a 17:30

Presentació del projecte ‘Recooperem’ a l’Ecofòrum 2014

Avui i demà, al Vapor Universitari de Terrassa

Imatge de la web del col·lectiu d'aturats de Terrassa

Imatge de la web del col·lectiu d’aturats de Terrassa

El Vapor Universitari de Terrassa acull, entre avui i demà, l’Ecofòrum 2014, un fòrum dedicat al Malbaratament alimentari. En les sessions hi participaran diverses entitats i institucions, que explicaran les seves experiències per evitar el malbaratament; entre elles, hi haurà el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Dos tècnics explicaran el projecte Recooperem, cuina per compartir, en una ponència titulada Accions de reducció del malbaratament alimentari al Vallès Occidental, i es realitzarà demà, 7 de novembre, a les 10.00h del matí.

El projecte Recooperem, cuina per compartir té per objectiu abastir amb aliments cuinats famílies de la comarca amb necessitats socials concretes, ja sigui per la situació econòmica com per la seva situació de dependència, garantint-los, així, la inclusió social; i per una altra banda, garanteix el màxim aprofitament alimentari, evitant el malbaratament dels aliments. Aquest projecte es financia a parts iguals per les dues institucions comarcals que col·laboren en el seu desenvolupament. En el conveni marc signat entre el Consell Comarcal i el Consorci de Residus s’hi poden adherir empreses i entitats d’almentació o restauració, ajuntaments que participin en cercar famílies beneficiàries del projecte o bé en el magatzem i la distribució del menjar, i les entitats de voluntariat que participin en la logística del projecte.

Recooperem és un projecte de caire social que s’inclou en el projecte de població fràgil i inclusió social, i que duu a terme el Consell amb la finalitat de donar suport a les persones més vulnerables per lluitar contra la pobresa, i així afavorir l’equitat en l’accés als recursos. En la distribució dels aliments hi col·laboren les escoles públiques, les empreses de càtering que operen els serveis de menjador, els ajuntaments del Vallès Occidental i els rebosts municipals, i també hi poden participar restaurants que es vulguin adherir al projecte.

Una altra vessant del projecte Recooperem, que també es presentarà a l’Ecofòrum, consisteix en la campanya Acaba’t el plat a casa, que duu a terme el Consorci per a la Gestió de Residus amb els restaurants de la comarca que hi puguin col·laborar. En aquest cas, s’ofereix als establiments envasos per posar-hi el menjar que els clients no s’acabin al restaurant perquè se’l puguin endur a casa. Fins al moment, hi ha més de 110 restaurants participants, que estan identificats degudament.

Per últim, s’explicarà la Lluita per l’Aprofitament, un concurs de cuina multitudinari contra el malbaratament alimentari que se celebrarà el proper dia 22 de novembre al Vapor Ventalló de Terrassa.

Switch to mobile version